59 четения

Областният управител обходи проблемни пътни участъци край Горско Ново село

Областният управител проф. д-р Любомира Попова посети златаришкото село Горско Ново село и се срещна с кмета Николинка Хаджиева и с кметския наместник на селата Сливовица и Чешма Димитър Иванов. Поводът за посещението са получени сигнали от хората на населеното място за проблемен участък от републиканската пътна мрежа. Заедно с председателя на Общински съвет Златарица Стефан Брънзелов те обходиха проблемните пътни участъци между селата Горско Ново село -Сливовица в посока Джулюница и отсечката Сливовица -Чешма.
По време на посещението стана ясно, че пътят се нуждае от ремонтиране, а отсечката към село Чешма от просветляване. Областният управител проведе и среща с жители на Горско Ново село, които споделиха, че проблемният участък е много тесен, което допълнително повишава риска за преминаващите шофьори и налага незабавното предприемане на мерки за осигуряване на безопасността на движението. Областният управител сподели с местните жители, че Община Златарица, селата Горско ново село, Долно Шивачево, Родина и Калайджии са одобрени по проект по Програмата за развитие на селските райони за асфалтиране на улици в населените места на стойност 3 млн. лв. Освен това от Областна администрация – Велико Търново ще бъдат изпратени писма до Областно пътно управление за състоянието на пътищата между въпросните села и ще се търси възможност за финансиране на ремонта им.

Един коментар за “Областният управител обходи проблемни пътни участъци край Горско Ново село

  • 17.08.2018 в 22:48
    Permalink

    Крайно време е на този регион да се обърне по-голямо внимание,защото обезлюдяването ще доведе до изчезване на още села ,а от там и обезличаване на община Златарица.Областното ръководство знае ли че само един път има за селата-Сливовица,Чешма,Стара Речка,Теменуга и Водно!!!,защото пътя Кесарево-Чешма-Стара Речка от години е непроходим, а единствения път към тия села е на път да бъде затворен ,заради моста преди с. Сливовица-който е на път да пропадне и една от причината е тежките камиони с по 50 тона дърва,тия между селски пътища не са годни да поемат такива товари. Крайно време е държавата да обърне внимание и на селата,защото без тях ще изчезне и България и да не оставя кметовете на малки общини да чупят пръсти пред малко останалите жители и да казват няма пари-защото сме с малко на брой население.Стига с инвестициите в градовете!! трябва да стане така че който иска да строи в града да е задължен да инвестира и в инфраструктора,а държавата да инвестира селата.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!