Новини

През септември Есенни джаз вечери ще завладеят Велико Търново

Есенни джаз вечери ще завладеят Велико Търново и ще зарадват публиката на 14, 15 и 16 септември. Трите вечерни концерта ще бъдат на сцената на Летния театър. Всяко от събитията започва в 20,00 ч. и ще бъде със свободен вход.
В първата вечер /14 септември/ в Старата столица ще гостува популярната певица Камелия Тодорова. На сцената тя ще излезе с Биг Бенд – Велико Търново /Общински духов оркестър/, с диригент маестро Владимир Бошнаков.
В 11,00 ч. в събота /15 септември/, по случай първия учебен ден, започват откритите музикални уроци „Джаз за деца“ с Венцислав Благоев и „Джазтет“. Солистка ще бъде Марина Господинова. В 20,00 ч. в събота започва втората концертна вечер, а на сцената ще излязат изпълнителите от „Овърграунд Брас Бенд“ – Стара Загора. Седем-членната формация с бенд-лидер Даниел Лазаров /бас-китара/ съчетава умело стиловете фънк, соул, поп, рок и джаз.
Финалът на „Есенни джаз вечери във Велико Търново“ ще бъде концертът на „Михаил Йосифов секстет“. Концертът в неделната вечер /16 септември/ отново е с начален час 20,00 ч.
Новото музикално събитие, организирано от Общината, продължава традицията всяко лято Старата столица да се превръща в притегателен център на почитатели на джаз музиката от цяла България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *