Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 17 – 23 август

Здраве: Днес и в събота внимавайте с какво се храните. Предпочитайте леката и лесносмилаема храна, за да си спестите тежестта в стомаха и запека. В неделя и понеделник можете да направите своите кръвни изследвания, за да дадат най-добри резултати. Вторник и сряда и четвъртък са дните, когато е добре да насрочите лечение на зъбите си – почистване на зъбен камък или премахване на кариеси. Трите дни не са подходящи за вадене на зъби.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са от неделя до четвъртък. Неподходящи дни: петък и събота. Коламаска можете да направите в неделя, понеделник. Неблагоприятни дни – вторник, сряда и четвъртък. Масажи: Лечебни – сряда, четвъртък и петък. Забранени са масажите на седалището и бедрата в неделя и понеделник. Обеци и татуировка: Луната няма отношение към тези процедури. Сауна и парна баня: Можете да правите такива СПА процедури през цялата седмица.

Хранене и диета: Хапвайте умерено и приемайте умерено вода. Луната е нарастваща и през този период пълнеем лесно, ако прекаляваме с количеството на порциите и се храним повече, отколкото изразходваме. Въпреки това има дни, в които можем да стартираме своя дългосрочен хранителен режим, който да даде обнадеждаващи резултати още в края на месеца. Това са неделя или понеделник. Не забравяйте да включите повече плодове в храненето си през седмицата, а приемът на млечни продукти увеличете в дните от вторник до четвъртък. Подходящ момент за лунна диета е утре, 18 август, точно в 10,48 часа с настъпване на фаза първа четвърт. Гладуването е 24-часово и е до неделя в същия час.

Основни звездни аспекти: Отпуснете се и дишайте спокойно. Очаква ни поредната лесна за изживяване седмица от месец август. Тя е лека откъм звездни аспекти, а ретроградната фаза на Меркурий свършва на 19 август. През тази седмица Луната гостува в Скорпион, Стрелец и Козирог. Не бързайте. Всичко ще си дойде на мястото едно по едно. През новата работна седмица директното движение на Меркурий ще спомага деловата дейност. Време е да подпишете договорите, които отлагахте в последните три седмици. Можете да закупите желаната техника или да стартирате промени. Ще видите, как животът отново потръгва в нормалното, традиционното русло и проблемите отшумяват от само себе си. Темпото на работа ще се забързва, но отново с нормален ритъм. Не очаквайте извънредни ситуации. Насладете се на слънчевите дни, които август ви дарява, независимо дали сте в отпуск, или на служебното поприще.

ОВЕН

Ще бъдете щастливи

След напрегната седмица, от която излизате, идните дни ще ви се сторят като приказка. Всъщност предстои да се занимавате с важни служебни ангажименти, ако не сте в отпуск, но и ще бъдете залети от неземно спокойствие. Няма какво да обърка плановете ви, няма какво да ви извади извън релсите. Настроението ви е добро. Меркурий тръгва директен по своята орбита, за да ви помогне да подредите някои малки нередности в личния си живот, на които станахте свидетели в последните няколко седмици. Създавайте добри контакти, общувайте с хора, които ви правят щастливи.

ТЕЛЕЦ

Спокойна седмица

И за вас следва една относително спокойна седмица. Логично е да предпочетете стабилността пред възможността да осъществите промени или да се впускате в различни начинания. Това е и причината да сте статични, да си стоите на едно място и да не търсите развитие. Меркурий отново тръгва в своя директен ход. След като в последните три седмици той ви помогна да подредите дома си, да направите малък ремонт там, сега е време да се насладите на добрия резултат. Уютно ви е вкъщи и това е причината да прекарвате повечето вечери в домашна обстановка, заобиколени от близките и семейството.

БЛИЗНАЦИ

Забавяне

След седмицата, в която буквално блокирахте и „изпушихте”, следва един малко по-лек период. Не сте толкова натоварени в служебно отношение, от вас не се искат толкова много неща да свършите наведнъж. Отпуснете се. Меркурий забавя своя ход и тръгва в директно движение. За вас този момент е равнозначен на отстъпване крачка назад, за да тръгнете в съвсем нова посока в следващия един месец. Не се учудвайте, ако нещата не ви се получават от първия път. Оставете ядовете за друг път. Сега се насладете на спокойствието и на факта, че никой не изисква от вас спешни действия.

РАК

Пари изневиделица

Не ви беше никак лесно в последната една седмица. Имахте доста дилеми, които трябваше да разрешите. Трябваше да се преборите с огромни подсъзнателни и психически страхове. След трансформациите, през които преминахте, новата седмица ви носи успокоение. Успокояват се страстите и емоциите ви. Търсите начин да тръгнете напред към осъществяване на целите си. Меркурий стартира отново своя директен ход и ще ви помогне да стабилизирате доходите си. Не е изключено по никое време в разгара на лятото да получите предложение за допълнителна работа, която да ви даде и пари изневиделица.

ЛЪВ

Развивате се

Повече от ясно е, че вие се намирате в етап на промени, новости, начала и разместване на пластовете. Новолунието, което беше в знака ви в предходната седмица, както и движението на Меркурий отново в Лъв, е причина да сте на топа на устата. На път сте да осъществите начало и да го изпълните със съдържание в следващите няколко месеца. Блестите, както винаги, и ще се представите повече от брилянтно, ако трябва да осъществявате разговори на високо равнище в следващите седем дни. Не бягайте от срещи с хора с високо влияние. Те са в основата на бъдещите ви успехи. Някой, който вижда потенциал във вас, ще ви подаде ръка и ще подкрепи ваши планове.

ДЕВА

Промени в мисленето

Вие изживяхте една не особено лека седмица, в която основна ос беше промяната в начина ви на мислене. Дали успяхте да го направите, е въпрос с повишена трудност. В следващите седем дни трябва да продължите да трансформирате голяма част от своите възприятия за околния свят. Да започнете да възприемате някои нови тенденции, които са се зародили наскоро във вашия живот и в живота на близките ви. Не се учудвайте, ако в деловите ви дейности има известно забавяне. То е съвсем за кратко. Изтърпете няколко дни. В края на работната седмица всичко ще потръгне в нормалното си русло.

ВЕЗНИ

Интересни срещи

Въпреки че август е отпускарски месец, въпреки че на вас не ви се работи особено много, вие ще положите усилия и ще постигнете добри резултати. Не може да се отрече, че сте в подем. Предстои да покажете голям спектър от своите възможности. Ще избягате от лошото настроение, срещайки се с различни хора. Хора с разнородни интереси и богат житейски опит. Имате, какво да научите от тях и се постарайте да попиете от техните знания и умения. Не се стремете да се харесате на някого, а покажете чрез своите качества, че сте симпатични и че на вас може да се има доверие.

СКОРПИОН

Вкарвате бъркотията в ред

Намирате се в много напрегнат етап, което няма как да не се отрази на решенията и действията ви. Дори ако сте в отпуск нещата така са се заплели, че вече са ви позвънели да се върнете в офиса. Трябва да знаете, че това ще се отрази на финансовото ви заплащане до няколко месеца – добрата новина в хороскопа ви. Отговорността ви ще бъде възнаградена. Проявявайте я често, струва си. През тази седмица можете да покажете, че сте хора, на които трябва да се разчита. Директният Меркурий ще ви помогне да вкарате и най-голямата служебна бъркотия в ред.

СТРЕЛЕЦ

Неочаквано пътуване

Това, че се намирате в период на трайни благоприятни влияния отстрана на звездите, е факт. Усещате го всеки един ден от месец август. В момента промените около вас са повече, отколкото сте очаквали. В привидно спокойния месец наоколо е бурно и обстановката се сменя ежеминутно. На вас обаче ви допада. Не скучаете. Меркурий отново тръгва в директното си движение от неделя нататък. Изневиделица ще излезе едно неочаквано пътуване, което ще трябва да осъществите в рамките на следващите две-три седмици. Ето я и добрата новина в хороскопа.

КОЗИРОГ

Похарчете малко пари

За вас следва спокоен откъм страсти и емоции период, но за сметка на това става напечено в сферата на личните ви финанси и материалната стабилност. Раздвоени сте между дилемата да спестите някой лев за черни дни или да изхарчите сума пари, позволявайки си летни удоволствия. Това не е първия случай да се двоумите за подобно нещо. Ясно е, че от прекалена спестовност също боли глава, така че си позволете да се поглезите. Август бързо ще изтече и отново ще трябва да влезете в свръхработен ритъм от септември нататък. Не се лишавайте от възможност да посетите морето макар и за уикенда.

ВОДОЛЕЙ

Добро настроение

Вие сте в добро настроение, защото изпращате една успешна седмица. Не по-малко успешна ще бъде и следващата, но този път от вас се иска една идея по-голяма активност и решителност. Не чакайте подкрепа от други хора, разчитайте на себе си. Меркурий вече е директен по своята орбита и от неделя ще ви помогне да хармонизирате взаимоотношенията в семейството и в деловата област. Можете да подпишете отлаганите договори или да влезете в споразумение с деловите си партньори за един нов проект. Предстои процъфтяване на бизнеса ви.

РИБИ

Подем

През следващите седем дни вие ще бъдете активни и ще се стремите да постигнете успехи във всяко едно направление. Темпото се забързва, Меркурий отново тръгва директно по своята орбита и изисква от вас да съберете сили за нови подвизи и начинания. Те ви очакват в следващите три седмици, но етапът сега ви помага да се подготвите за един по-натоварен такъв период. Поработете върху здравето си, като тук засягам не само физическото, а и психическото. Отпочивайте си добре и посещавайте места, които ви помагат да се разтоварите от сивото ежедневие.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

17 август. Сами сте си избрали да се родите на тази дата. Материалната стабилност в живота ви е в кърпа вързана, но няма да я постигнете отведнъж, а постепенно, стъпка по стъпка. През целия си живот работите упорито и затова сте предпочитаните колеги. Лесно се справяте с проблемите си. В личните отношения сте прекалено всеотдайни и великодушни. Ето защо сте и предпочитани приятели.

Навлизате в емоционална и завършваща година, през която не бива да се захващате с нищо ново, а да сложите край на изостаналите си работи. Освободете се от хората, които до този момент са ви използвали. Подгответе се да започнете начисто след година, но за целта приключете с всичко, което до този момент ви е притеснявало.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвното налягане.

18 август. Родени сте на ден, определящ тежка кармична разплата. В миналото най-вероятно сте били егоистични натури, гледащи само за себе си, за собствената си угода и притежание. Наранявали сте хората, които са ви обичали, защото сте искали, без да давате нужното от себе си. Сега е моментът да докажете, че умеете да мислите и за хората около вас, да ги дарите с цялата си любов и внимание. Давайте всичко от себе си и така ще получавате същото в замяна. Вие сте Лъвове и поради тази причина лесно можете да удовлетворите препоръката.

Навлизате в една прекрасна година на ново и успешно начало. Сега ще можете да поставите основите на нещо, с което да се занимавате в идните девет години. Помислете си, какво да бъде то.

Здраве: Пазете сърцето и сърдечносъдовата система.

19 август. Родени сте на ден, определящ кармична отплата. Вие сте прибързани и сприхави хора. Постарайте се да се научите на уравновесеност и поетапност в действията си. Зачитайте чуждото мнение, ако желаете да бъдете уважавани и чувани. Давайте си почивки, за да не се претоварвате както физически, така и психически. Претоварите ли се, ставате кълбо от нерви и вредите и на себе си, и на околния свят. Иначе сте лидери и лидерската позиция е търсена от вас във всяко едно отношение. Родени сте, за да ръководите.

Навлизате в година, която изисква да се оставите в ръцете на съдбата, без да упорствате допълнително. Обстоятелствата около вас често ще са по-силни и ще трябва да се примирите с тях. Просто се пуснете по течението, то ще ви отведе в правилната посока. В никакъв случай това няма да бъде лоша година, а напротив. Иска се да не проявявате инат и безсмислено упорство.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха.

Станислав КЛИМЕНТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *