54 четения

Пиян щеше да заколи медицинска сестра с ножица

ПОРЕДНО НАПАДЕНИЕ НАД МЕДИК СЕ СЛУЧИ В НОЩТА СРЕЩУ ПЕТЪК В МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, НАУЧИ „БОРБА”. Пиян пациент взел лекарска ножица и я допрял го гърлото на медицинска сестра, крещейки „Ще те убия!”. На помощ се притекъл дежурният охранител на болницата, натиснали паник бутона, органите на реда дошли и отвели нападателя.

Неприятният инцидент се случил сутринта около 5:45 часа. Пациентът обаче бил докаран още към полунощ. Случайни минувачи го засекли припаднал в района на спирка „Качица” и сигнализирали на телефон 112. Веднага дошла линейка, за да му окаже спешна помощ. Оказало се, че мъжът е пиян и неадекватен. Още по време на транспортирането към областната болница започнал да буйства. След докарването му в стационара го поели дежурните в Спешно отделение. На смяна бил изцяло женски екип – д-р Янева и медицинската сестра Красимира Йорданова.

„Едва го вкарахме в превързочната и започнахме да го обработваме. Заради падането се налагаше да се извършват образни изследвания. Той обаче отказваше да седне на количка, за да го смъкнем за рентген. Потърсихме съдействието на полицията и дойдоха униформените, които помогнаха. Ритал е апаратурата, отказвал е да му се направи снимка, казаха после служителите на реда”, разказа Красимира.

След като го върнали обратно в Спешно отделение продължил да буйства и полицаите му сложили на ръцете наличните в звеното медицински каиши. Това помогнало временно за укротяването на пияния пациент и екипът успял да му сложи абокат и да вземе кръв.

„Пред вратата нямаше други пациенти и трябваше да отида до неотложния кабинет на отделението. Оставих пациента сам за няколко минути и изведнъж чух мъжки глас да говори. Отворих вратата, влязох и видях пияния – седнал на бюрото ни, целия в кръв, скочи срещу мен с лекарската ножица и я опря в гърлото ми. Крещеше, че ще ме убие”, споделя преживяното сестра Йорданова.

Жената започнала да вика за помощ и се отскубнала от нападателя. Опитала да избяга от отделението, но мъжът бил заключил и трите врати. Стигнала до телефона и в паниката си набрала номера на координационния център на звеното. Тогава охраната на болницата разбила вратата и извадила жената.

„В ЖИВОТА СИ СЪМ ПРЕЖИВЯВАВАЛА УЖАСНИ НЕЩА, НО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИЗПИТАХ ТАКЪВ ШОК”, допълва Красимира.

Тя вече се е консултирала с адвокат и ще си търси правата в съда.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 коментара за “Пиян щеше да заколи медицинска сестра с ножица

 • 20.08.2018 в 12:49
  Permalink

  На тоя изрод трябва да му се забрани доживот да ползва медицински услуги !
  Едно време хората са уважавали лекарите, но след 30-40г на „масова циганизация“ и толериране на всички индивиди които имат техните черти – нагли, крадливи, аругантни, биещи полицаи и лекари…до тук я докарахме !

  Отговор
 • 21.08.2018 в 15:59
  Permalink

  6 месеца в психиатрия със силни лекарства ще му се отразят много добре като наказание. Хем не е и затвор. После няма да иска да вижда ножица.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *