Над 70 изпълнители от три поколения ще участват в XXVI Международен фестивал „Пирин фолк“ в Сандански

Тази година ще се състои XXVI-тото издание на уникалния по рода си Международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк“ Сандански. И тази година мотото на фестивала е „Магията на традициите“. За втора поредна година курортният град ще посрещне и участници в конкурса за деца – „Детски Пирин Фолк“, съобщиха от общината.
На 24 август в Летния театър в Сандански 20 деца на възраст между 8 и 15 години от всички краища на България, както и едно дете от Македония, ще мерят сили в изпълнителското изкуство на живо на песен от македонска фолклорна област.
На 25 август ще се проведат двата конкурса: за авторска македонска песен и за изпълнителско изкуство. Във всеки от тях ще бъдат представени 15 песни, като тази година участие ще вземат 6 дуета и 1 трио. Сред участниците са както изпълнители с над 20 години на сцена, така и скоро започнали професионалната си кариера певци. Специален гост с рецитал ще е македонската звезда Наум Петрески.
На 26 август ще се състои галавечерта с награждаване на победителите. Специалните гости ще са Вили Рай, която ще представи микс от песни, изпълнявани на сцената на фестивала, както и емблемата на македонската песен Румяна Попова.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *