Времето

ВРЕМЕТО: Топло и предимно слънчево остава до края на седмицата; възможни са кратки следобедни заоблачавания и превалявания

През нощта ще има променлива облачност. На отделни местае възможно да превали дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19. За В. Търново се очаква минимална температура около 16 гр. През деня ще има незначителна до променлива облачност. Късно след обяд и вечерта се очакват временни увеличения на облачността до значителна и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. През деня ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 30 и 33. За В. Търново се очаква максимална температура около 30 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.8 през 2000 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.8 през 1915 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 30 минути и ще залезе в 20 часа и 10 минути. Фаза на Луната: пет денонощия преди пълнолуние.

В сряда и четвъртък времето ще бъде без съществени промени. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19. Максималните ще бъдат между 30 и 33. От петък до неделя ще преобладава време с незначителна облачност и слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19. Максималните температури ще бъдат между 31 и 34. В края на периода – понеделник- облачността ще се увеличи до значителна. Очакват се превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, сутринта от изток, около обяд и след обяд от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19. Максималните температури ще бъдат между 25 и 28.

Над западните и централните части на Стара планина в началото на периода – от вторник до четвъртък, преди обяд ще преобладава време с променлива облачност. След обяд и вечерта ще има променлива до значителна облачност и на места ще превали дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 21. В петък, събота и неделя ще има незначителна до променлива облачност и ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 23. В понеделник ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен, на моменти силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се понижат и ще бъдат около18. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 по-ниски, от тези на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *