7 четения

Сериозни мерки за сигурност във ВеликоТърново за мача „Етър ВТ“ – „Левски“

Близо 300 души около и вътре на стадиона ще се грижат за реда

Сериозни мерки за сигурност ще бъдат предприети във Велико Търново в съботния ден. Това стана ясно по време на работна среща между представители на полицията и пожарната, на охранителна фирма, на ръководството на ФК „Етър ВТ“ и ОП „Спортни имоти и прояви“.

На 25 август от 18:45 часа „виолетовите“ посрещат на стадион „Ивайло“ столичния „Левски“. Миналата година двубоят между двата тима в старата столица бе сред най-посетените през цялото първенство, близо 10 000 зрители се събраха на стадион „Ивайло“. Тогава на „Митичния“ и около него инциденти нямаше. Сега организаторите отново предприемат необходимите стъпки, за да се чувстват комфортно феновете около и на съоръжението. Билетите за срещата са в продажба целодневно на касата от северната страна на стадион „Ивайло“. Цената им е 10 лева, а студенти, ученици и пенсионери ще влизат на стадиона срещу 6 лева. За първи път на гърба на билетите са отпечатани разрешените и забранените за внасяне на стадиона вещи, храни и напитки. Същите са илюстрирани и на указателни табели над всеки от входовете.

В съботния ден касите от северната страна ще отворят в 10:00 часа, а тези от южната в 15:30 ч. Входовете ще бъдат отворени за посетителите в 16:15 часа, като феновете на гостуващия отбор ще влизат от южните, а привържениците на етърци от северните. Гостуващата публика ще се разпределя между секторите за правостоящи и тези със седящи места. От клуба апелират към гражданите да си закупят предварително билети, за да улеснят максимално достъпа си до стадиона и да не се получават опашки пред входовете.

Тъй като преди началото на срещата ще има шествие на „сини фенове“ от парк „Марно поле“ до стадиона, са предвидени контролно-пропускателни пунктове, които да предотвратят масово струпване пред входовете.

Близо 300 служители на МВР и охранителна фирма ще се грижат за реда около и на стадиона. Паркингът от северната страна на спортен комплекс „Ивайло“ ще бъде затворен още от 20:00 часа в петъчната вечер. На следващия ден поетапно ще се спре движението и по улиците около стадиона.

Миналата есен етърци загубиха от „сините“ на свой терен с 0:1, но през пролетта на „Герена“ срещата завърши 1:1, а „Левски“ изпусна дузпа в края й. Силното начало на столичния тим и лидерската му позиция в първенството със сигурност подсказва повишен зрителски интерес към двубоя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *