Мачът в събота затваря улици във В. Търново, феновете на „сините“ с шествие до стадиона

Шествие на привърженици на „Левски” по централните улици на Велико Търново ще предшества двубоя на „сините“ с „Етър ВТ” тази събота. Това стана ясно, след като от общината официално разрешиха провеждането му. Феновете на гостите ще се съберат до Военния клуб в 16 часа а от 16:30 ч. тръгват към паметника на Васил Левски, където ще поднесат цветя, и после по ул. „В. Левски” ще поемат към стадиона. Полицията ще охранява шествието, заради което поетапно ще се затварят и улиците към стадион „Ивайло”.

Около 3000 фенове на „Левски” се очакват за съботния двубой, който е от 18:45 ч. на стадион „Ивайло”. Те ще бъдат разположени от югоизточната страна на стадиона. Касите за продажба на билети за тях ще от южната страна ще бъдат отворени от 15:30 ч.

Провеждането на двубоя налага въвеждане на временна организация на движението на 25 август. Затворени за движение до приключване на мача и разотиване на феновете ще бъдат ул. „Тодор Балина” от кръстовището с „Йоновка” до кръстовището с „Л. Каравелов”, включително площада пред северния вход на стадиона; ул. „Славянска” от кръстовището с ул. „Н. Габровски” до кръстовището с ул. „Тодор Балина”; ул. „Филип Тотю” от кръстовището с ул. „Славянска” до кръстовището с ул. „Бойчо войвода”; ул. „Вела Благоева” до кръстовището с ул. „Славянска”. Движението по ул. „Йоновка” ще става само в посока ул. „Н. Габровски”.

Площадът и паркингът пред северния вход на стадион „Ивайло” е затворен за движение и паркиране от 6:00 ч. сутринта до късната вечер.

Нови правила за посещение на мачовете влязоха в сила с приетите промени в Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия. Влизането на стадиона става само срещу лична карта, като за малолетните лица е необходима и декларация. Тя има нов вид и може да се изтегли от сайта на „Етър ВТ” etarvt.bg, ще я има и на всички каси за билети. Пенсионери, студенти и ученици, които имат право на намалените билети, задължително трябва да представят документ. Вече категорично не се допуска внасянето на алкохол, наркотични вещества, обемисти багажи, храна и напитки на стадиона. Зрителите могат да внасят само бутилка с до 0.5 литра минерална вода, и то със свалена капачка. На самия стадион по време на мача безалкохолни напитки ще се продават на три места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.