31 четения

Мачът в събота затваря улици във В. Търново, феновете на „сините“ с шествие до стадиона

Шествие на привърженици на „Левски” по централните улици на Велико Търново ще предшества двубоя на „сините“ с „Етър ВТ” тази събота. Това стана ясно, след като от общината официално разрешиха провеждането му. Феновете на гостите ще се съберат до Военния клуб в 16 часа а от 16:30 ч. тръгват към паметника на Васил Левски, където ще поднесат цветя, и после по ул. „В. Левски” ще поемат към стадиона. Полицията ще охранява шествието, заради което поетапно ще се затварят и улиците към стадион „Ивайло”.

Около 3000 фенове на „Левски” се очакват за съботния двубой, който е от 18:45 ч. на стадион „Ивайло”. Те ще бъдат разположени от югоизточната страна на стадиона. Касите за продажба на билети за тях ще от южната страна ще бъдат отворени от 15:30 ч.

Провеждането на двубоя налага въвеждане на временна организация на движението на 25 август. Затворени за движение до приключване на мача и разотиване на феновете ще бъдат ул. „Тодор Балина” от кръстовището с „Йоновка” до кръстовището с „Л. Каравелов”, включително площада пред северния вход на стадиона; ул. „Славянска” от кръстовището с ул. „Н. Габровски” до кръстовището с ул. „Тодор Балина”; ул. „Филип Тотю” от кръстовището с ул. „Славянска” до кръстовището с ул. „Бойчо войвода”; ул. „Вела Благоева” до кръстовището с ул. „Славянска”. Движението по ул. „Йоновка” ще става само в посока ул. „Н. Габровски”.

Площадът и паркингът пред северния вход на стадион „Ивайло” е затворен за движение и паркиране от 6:00 ч. сутринта до късната вечер.

Нови правила за посещение на мачовете влязоха в сила с приетите промени в Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия. Влизането на стадиона става само срещу лична карта, като за малолетните лица е необходима и декларация. Тя има нов вид и може да се изтегли от сайта на „Етър ВТ” etarvt.bg, ще я има и на всички каси за билети. Пенсионери, студенти и ученици, които имат право на намалените билети, задължително трябва да представят документ. Вече категорично не се допуска внасянето на алкохол, наркотични вещества, обемисти багажи, храна и напитки на стадиона. Зрителите могат да внасят само бутилка с до 0.5 литра минерална вода, и то със свалена капачка. На самия стадион по време на мача безалкохолни напитки ще се продават на три места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *