Горещи новиниНовини

Кметът Добромир Добрев е готов за трети мандат

10 млн. инвестиции в инфраструктурата на града за по-малко от година

СЛЕД ОБНОВЛЕНИЕТО НА ПРОМИШЛЕНАТА ЗОНА НА ГОРНА ОРЯХОВИЦА ФИРМИТЕ ИСКАТ ДА СЕ РАЗРАСТВАТ, отварят нови работни места и увеличават заплатите. Това е равносметката от последния голям проект, който реализира община Горна Оряховица. Резултатите от него отчетоха на пресконференция лично кметът инж. Добромир Добрев, заместникът му Деница Коева и Ани Георгиева, която е подпомагала проекта за обновяване на най-голямата местна промишлена зона. „Трети мандат ли, защо не, но е рано да се каже още“, коментира на въпрос на „Борба“ дали ще се кандидатира отново самият градоначалник. По неговия отчет обаче само от началото на годината в нова градска инфраструктура са вложени почти 10 млн. лв. Предстои и завършването на целия градски център, с което сумата ще набъбне още. Кметството стяга и голям проект за превръщането на местната крепост Раховец в туристическа атракция. „Е, няма да засенчим Царевец, но туристите ще са много доволни от това, което планираме“, скромно отбелязва Добрев.

Последният значим проект е за пълното обновление на улица „Иван Момчилов”. Финансирането е от ОП „Региони в растеж”. Стойността на проекта е близо 1,7 милиона лева. Преди това по улицата бе обновена и ВиК мрежата с финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Рехабилитирани са 1150 метра настилки и тротоари. Обновена е ВиК мрежата и системите за отводняване. Изпълнител е хасковското дружество „Еко традекс груп“. В района има над 2000 работници и повече от 30 фирми. Само в „Аполон“ са ангажирани над 600 човека. Тук са още „Ден и нощ“, „Виктория 05“, „Купро“ и много други.

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимка авторът

4 thoughts on “Кметът Добромир Добрев е готов за трети мандат

  • добри ти си готов ама ние не сме готови за твоя трети мандат.

    Отговор
  • НЕЩАСТНИК,ТРЕТИ МАНДАТ ИСКА ПРОСТАКА,УЖАС !!!!!!!!!

    Отговор
  • BRAVO KMETE!!!S TOZI EKIP I 4ETVARTI 6TE IZKARAME.TI NAPRAVI GRADA OTNOVO KRASIV!!!!TI NI VAZVARNA SAMO4UVSTVIETO OTNOVO.GORDEEM SE S TEB!!!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *