Спорт

Бронз за 14-годишните етърци от Купа „Посейдон“

Едно трето и две четвърти места спечелиха подрастващите баскетболисти на „Етър 49“ в тазгодишното издание на международния турнир в Приморско. В единайсетата надпревара „Посейдон“ в морския курорт великотърновският клуб се включи с три отбора.

14-годишните момчета се класираха на трето място, след като загубиха с минимална разлика от „Дунав“ (Русе) и „Доростол“ (Силистра) и надиграха украински тим и представителите на Търговище. 16 и 12-годишните етърци също изиграха силни мачове, като минимални загуби ги лишиха от медали и останаха четвърти във възрастовите си групи.

„Момчетата показаха израстване. През целите срещи водехме срещу „Лукойл“, „Дунав“ и „Доростол“, като на практика опит не достигна да се запази авансът и последваха загуби с по 2-3 точки разлика“, коментира наставникът на младите баскетболисти Станислав Балъков. Във всяка от възрастите по един състезател от В. Търново бе избран в идеалните петици. Това са Мартин Недев до 12 години, Николай Василев до 14 г. и Иван Балъков до 16 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *