68 четения

Мъжът, намушкал брат си на пъпа на старата столица, се предаде сам в полицията

ОБЯВЕНИЯТ ЗА ОБЩОДЪРЖАВНО ИЗДИРВАНЕ 49-ГОДИШЕН ФИЛИП ОТ ПАВЛИКЕНСКОТО СЕЛО Върбовка изненадващо се е предал сам на полицията във Велико Търново. Той бе дирен близо седмица, след като на 18 август наръга с нож в гърба родния си брат в центъра на старата столица.

Цялата рода на Филип заедно с ранения 37-годишен Иво се струпали в търновското полицейско управление в четвъртък. Двамата братя заявили, че се били помирили, били си простили и Иво не искал разплата, нямал претенции и не искал да съдят брат му. Мъжете и роднините им разказали, че двамата се били скарали за парични отношения, защото постоянно ходели на гурбет в Германия и Холандия. Във фаталната съботна вечер те били в старата столица да разпускат, но стигнали до лют конфликт и Филип наръгал по-малкия с нож в областта на бъбреците. Раната се оказала повърхностна и след престой в търновската болница, мъжът бил изписан. Филип пък се уплашил от стореното и избягал, крил се няколко дни в района и накрая семейният съвет решил той да се предаде. Прекратяване на делото обаче няма как да стане без санкция на прокуратурата, след като полицията прати материалите там.

Н. ГЕОРГИЕВА


Брат е намушкал брат си в центъра на Велико Търново в събота. Издирват го.

Публикувана на: 21.08.2018

Полицията издирва мъж, намушкал с нож брат си в центъра на Велико Търново в събота на обяд. Между 37-годишния Иво и 49-годишния му брат имало конфликт заради неуредени отношения. Двамата се засекли в почивния ден на главната улица в старата столица и между тях отново избухнал скандал. Според разказите на очевидци братът извадил нож, с който намушкал Иво в областта на бъбреците, след което избягъл в неизвестна посока и вече трети ден не може да бъде открит, заради което е обявен за общодържавно издирване. Раненият пък е откаран и настанен в болница. Оказало се, че за щастие, нанесената му прободна рана не е сериозна и не е засегнала вътрешен орган. В понеделник сутринта той е бил изписан от болницата за домашно лечение. От полицията във Велико Търново съобщават, че работата по случая продължава.


Наръгаха мъж пред семейството му в центъра на старата столица

Публикувана на: 20.08.2018

37-ГОДИШНИЯТ ИВО А. БЕ НАРЪГАН С НОЖ В СЪБОТА В ЦЕНТЪРА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Кървавият екшън се разигра на улица „Васил Левски” пред погледа на десетки случайни минувачи. По информация на наши източници около 13:30 часа нападателят и пострадалият се срещнали в района на магазин „Виваком”. Наръганият вървял по улицата заедно с жена си и детето им, когато изведнъж между двамата мъже прехвърчали искри, разменили си заплашителни реплики, след което единият извадил нож и наръгал опонента си Иво А. в гърба. Раненият се обърнал и му отвърнал също с удар, но паднал на земята от болка. Жена му започнала да крещи за помощ, а в този момент нападателят избягал. По думите на очевидци, извършителят на криминалното деяние бил пълен, на възраст около 35 години, облечен със синя тениска и къси панталони.

Свидетел на случая сигнализирал на телефон 112 в 13:40 часа. На мястото пристигат екип на Спешна помощ и полиция. Медиците транспортирали 37-годишния мъж в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и веднага е поет от дежурните в Спешно отделение.

Няколко часа по-късно Иво А. бе настанен в Първа хирургия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, а медиците са категорични, че няма опасност за живота му. Отворената порезна рана на гърба на пострадалия е обработена и до два дни ще бъде изписан от болницата.

Полицията бе отцепила района на местопрестъплението до късния следобед в събота. По случая тече разследване.

Галина ГЕОРГИЕВА

4 коментара за “Мъжът, намушкал брат си на пъпа на старата столица, се предаде сам в полицията

 • 18.08.2018 в 15:13
  Permalink

  ех, че спокоен град. Сега остава колегите от МВРто да покрият нещата.

  Отговор
 • 20.08.2018 в 9:31
  Permalink

  Фен на Уефски Шопия ще да е със синя тениска щом е – преди години на един подобен му се размина затвора за убийство…Любо Дерменджиев.

  Отговор
 • 27.08.2018 в 10:24
  Permalink

  Пак коняци…които едва ли си плащат здравни застраховки но държавата ги лекува.
  После се чудете защото все няма пари

  Отговор
 • 28.08.2018 в 0:20
  Permalink

  Ромите трябва да си стоят в кварталя. В центъра нямат работа като ще се държат като първобитни цивотни

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *