Предлагат безплатна терапевтична помощ за двойки с репродуктивни затруднения във Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Предлагат безплатна терапевтична помощ за двойки с репродуктивни затруднения във Велико Търново

Публикувана на: 27.08.2018г. 748 прегледа

ПРЕДСТОИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА КУРС С ПСИХОТЕРАПЕВТИЧНА НАСОЧЕНОСТ ЗА ДВОЙКИ В СТАРАТА СТОЛИЦА, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА СТАНАТ РОДИТЕЛИ, НО СЕ БОРЯТ С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ. Инициативата е на фондация „Искам бебе”, която от дълги години застава зад бездетни семейства от региона. В групите могат да се включат до 12 души, а продължителността на курса е 6 месеца.

По време на срещите, които ще се провеждат два пъти седмично, двойките ще получават подкрепа от специално обучени психолози. Професионалната помощ касае безплодието, процедурите преди извършване на асистирана репродукция и подготовка за самата интервенция ин витро.

Инициативата има за цел подобряване качеството на живота чрез преодоляването на стреса и укрепване на емоционалното състояние на двойките, устремили се към сбъдване на мечтата си за дете. Курсът е напълно безплатен и ще се състои за трети път. Желаещите да се включат могат да заявят участие, като се свържат с координатора на фондация „Искам бебе“ за Велико Търново и региона Вероника Михайлова на телефон 0886 801 309 или в лично съобщение на профила й във Фейсбук.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!