2 четения

До петък променливо, с вероятност за валежи, през уикенда отново слънце и високи температури

През нощта ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20. За В. Търново се очаква минимална температура около 18 гр. През деня ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна и на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. През деня ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27 и 30. За В. Търново се очаква максимална температура около 28 гр. Атмосферното налягане бавно ще се повишава. Над западните и централните части на Стара планина ще преобладава време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18. На 2000 м максималните температури ще бъдат около 12 гр. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.0 гр. през 2010 г., а най-ниската измерена минимална температура е 1.8 през 1965 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 37 минути и ще залезе в 19 часа и 59 минути. Фаза на Луната: две денонощия след пълнолуние.

В сряда и четвъртък ще преобладава време с променлива облачност и в следобедните часове на отделни места, предимно над полупланинските райони, е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19. Максималните температури ще бъдат между 29 и 32. От петък до понеделник ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. Максималните температури ще бъдат между 29 и 32.

Над западните и централните части на Стара планина в сряда и четвъртък ще преобладава време с променлива до значителна облачност. След обяд на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 18 и 20. От петък до понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 18 и 20. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!