Кучешки живот в хърватски плажен бар

Плажен бар на хърватския остров Раб е открил необичаен начин да привлича собствениците на домашни любимци – като организира състезание по плуване за тях и техните кучета, съобщава Ройтерс.
Във вторник около дузина собственици на кучета скочиха заедно с любимците си в морето от лодка, закотвена на около 100 метра от адриатическия остров, преплуваха до брега и след това пробягаха разстоянието до бара.
Победители станаха Ервина Кришкович-Пахлина и нейният пудел Бони.
„Кучето ми много обича да плува. Но когато видях на старта всички тези по-големи кучета в добра форма, си помислих, че моето няма шанс. Но накрая се оказа, че той е наистина по-бърз от всички други“, казва Кришкович-Пахлина.
След плуването кучетата бяха изправени пред ново предизвикателство – да видят кой ще погълне най-бързо порция от специален сладолед от соево мляко и ще изпие чаша безалкохолна бира, специално направена за кучешкия вкус.
Собственичката на бара Руби Монтанари-Кнез казва, че състезанията са начин за привличане на вниманието към това колко важни са домашните любимци в живота ни, а също така и за сплотяване на общността. „Когато участваш в подобни неща, това винаги е добре за общността – хората излизат навън, активни са, тренират и контактуват помежду си“, казва тя.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *