„Локомотив“ гостува в Кърджали с амбицията да покаже добра игра и да спечели точки

Тежко гостуване на „Арда” в Кърджали предстои на „Локомотив” на 3 септември. Новакът във Втора лига бе сочен сред фаворитите преди началото на сезона, а през тази седмица бе извършена и треньорска смяна. Елин Топузаков бе заменен от Стойчо Стоев.

„Арда”е точният пример как нищо не става отведнъж, дори и да имаш условия. При толкова много нови хора – играчи и треньори, трябва време за да се напасват и да се случат нещата. При нас е подобен процесът. Хората трябва да разберат, че футболът е колективна игра. Не става с магическа пръчка – трябва много работа, за да заработи целият отбор като един организъм. „Арда” е труден противник. Вече са с нов треньор и естествено, ще са надъхани и амбицирани да се докажат. Ние отиваме да покажем добра игра и ще се опитаме да спечелим. Със сигурност ще е добър мач“, коментира старши треньорът на „Локомотив“ Тодор Киселичков. Главен съдия на двубоя в Кърджали е Георги Гинчев от В. Търново, асистират му неговия съгражданин Ивайло Атанасов и Венцислав Банчев от Ловеч.

Относно жребия за турнира за Купата на България, където на 1/16-финалите „железничарите“ ще срещнат „Дунав“ (Русе), наставникът заяви, че още е рано да се говори за цели.

„Отсега е ясно, че е нереалистично да спечелим турнира. Но пък той е възможност да се обиграят футболисти, които по-рядко влизат в игра, да се надгражда над това, което сме направили в тренировките. Колко сили ще хвърлим зависи и от състоянието на играчите в момента, все пак има цял месец до началото. Ако всички са здрави и няма картони, ще е едно. Ако имаме проблеми – тактиката ще е друга“, добави Киселичков.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *