Спорт

Венци Василев се завръща за гостуването на „Етър ВТ“ в София на „Септември“, наказват младоците от скандалното видео в Интернет

Централният защитник Венцислав Василев е възстановен и се завръща в игра за гостуването на „Етър ВТ“ в София, съобщи главният мениджър на клуба Красимир Балъков. Двубоят със „Септември“ е в събота от 16:30 часа на Националния стадион „В. Левски“. Бранителят лекува травма в продължение на двайсетина дни и пропусна важни мачове, но през тази седмица тренира пълноценно и се очаква да започне в титулярния състав. „Виолетовите“ тренират днес на стадион „Ивайло“, след което тръгват за София.

Главен съдия на срещата е пловдивчанинът Радослав Гидженов, асистират му неговите съграждани Йордан Петров и Николай Чакъров.

Междувременно от „Етър Велико Търново” заявиха, че ще проведат сериозен разговор с младите футболисти, които се замесиха в скандал с полицейски служител, защото с поведението си уронват престижа на клуба. На юношите бъдат наложени санкции, съгласно вътрешния правилник. Става дума за 17-годишния халф Емил Георгиев, младия вратар Иван Георгиев, 16-годишния Анжело Глузов, който сега е в „Локомотив“ (Дряново) и 17-годишния Валери Радославов, който води подготовка и с мъжкия тим.

Миналата седмица четиримата си спретнали купон в жилище, предоставено от клуба, обезпокоили съседите и те подали сигнал в полицията. На адреса бил изпратен екип от Районното управление на полицията във Велико Търново. Един от служителите обаче се държал агресивно с младоците, като поведението му е заснето на видеоклип, който бе разпространен в социалните мрежи от Марио Дулев, близък на един от играчите. Записът показва как полицаят обижда непълнолетните. Марио Дулев пък твърди в поста си, че младите футболисти са били и удряни и разсъждава така ли трябва да се държи един полицай с подрастващите и какъв пример им дава с такова поведение.

По случая е започнала дисциплинарна проверка, информираха от Областната дирекция на МВР. Ще бъдат разпитани всички лица, присъствали на проверката на полицаите в жилището, както и самите служители на реда.

One thought on “Венци Василев се завръща за гостуването на „Етър ВТ“ в София на „Септември“, наказват младоците от скандалното видео в Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *