Горна Оряховица се присъединява към отбора на кампанията „Да изчистим България заедно”

Горна Оряховица ще бъде част от отбора на България, в рамките на инициативата „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе на 15 септември (събота). Кампанията по почистването ще започне в 10.00 ч. В Горна Оряховица за почистване са определени парковете „Николай Панайотов“, „Никола Петров“ и „Градска градина“. В деня на инициативата, за всички, които желаят да се включат, на посочените места ще се раздават чували и ръкавици.

Община Горна Оряховица призовава гражданите да се включат в почистването на междублоковите пространства и на прилежащите терени към жилищните сгради. Всички, които ще изберат да почистват около жилищните сгради и междублоковите пространства, могат да получат чували и ръкавици на 13 и 14 септември в стая 211 в Общината.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Инициативата се подкрепя от Министерството на околната среда и водите, в партньорство и с общините. За количествата депонирани отпадъци за 15 и 16 септември няма да се дължат обезщетения по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците. Те ще се депонират само на регионалните депа, отговарящи на нормативните изисквания. Достъпът до депата ще бъде свободен за транспортните средства, включили се в инициативата. Традиционно, МОСВ ще осигури финансови средства за ръкавици и чували, както и ваучери за гориво.

Тази година кампанията „Да изчистим България заедно“ се провежда в подкрепа на най-голямата гражданска инициатива в света – World Cleanup Day. Участие в нея са потвърдили над 115 държави, а над 20 милиона души са се включили като доброволци в локални акции на всички континенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *