Ичко Лозев с престижен наряд, ще оценява съдиите на Англия – Испания“

Изключително престижно назначение получи от Европейската футболна централа Ичко Лозев. Великотърновецът е съдийски наблюдател на най-интересния мач не само в първия кръг, но и изобщо в цялото издание на новия турнир на УЕФА за национални отбори – Лигата на нациите. Бившият международен асистент-съдия ще оценява работата на арбитрите в Храма на футбола – стадион „Уембли” в Лондон, където на 8 септември от 21,45 ч българско време домакинът Англия приема Испания.

Съдиите ще станат известни едва два дни по-рано, като това се прави както за тяхна сигурност, така и за да няма някакви съмнения за натиск от различни страни.

„Няма как да не съм радостен, това ще е един от най-качествените ми мачове като съдийски наблюдател към УЕФА. Назначението ми, както и зачестилите появи на младите български съдии в европейските турнири, са доказателство за уважението към БФС и конкретно към президента Борислав Михайлов”, коментира Ичко Лозев.

От началото на този сезон той беше съдийски наблюдател на два мача от предварителните кръгове на Шампионската лига. Това са двубоите „Бате Борисов” – ПСВ „Айндховен” 2:3 и „Славия” (Прага) – „Динамо” (Киев) 1:1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *