Николай Момъков със злато от турнир по борба в Дългопол, общо девет медала за „Локомотив“

Над 130 състезатели от България и Молдова участваха в VI турнир по свободна борба, проведен в Дългопол. Представителите на горнооряховския на СКБ „Локомотив” спечелиха девет медала пред погледите на олимпийския, световен и европейски шампион Хасан Исаев, световния вицешампион Марин Герчев (родом от Дългопол), световната шампионка Станка Златева и още много спортни деятели. В групата „Деца” Николай Момъков стана шампион в категория до 42 кг, като на финала победи съперник от клуба на Станка Златева. В същата категория трети е „локомотивецът” Георги Николов. С бронзови медали при децата са още Николай Сърнев до 32 кг, Мартин Милев до 35 кг и Емил Ангелов до 53 кг.

При момчетата Христо Христов и Мартин Маринов също са трети, съответно до 44 кг и до 68 кг. Цветелина Цонева е сребърна медалистка при момичетата. При най-малките – в подготвителните групи, Денис Ахмедов е трети в категория до 26 кг.

В отборното класиране „Локомотив” е трети. Първи е отборът на Станка Златева от Сливен, а втори са борците от Средец. Купите бяха връчени от кмета на Дългопол Георги Георгиев.

Междувременно стана ясно, че трима състезатели на СКБ „Локомотив” ще представят България на Балканското първенство по свободна борба за момчета, момичета, кадети и кадетки. Петър Петков ще се бори в категория до 57 кг при момчетата. В групата на кадетите ще се представят Йордан Попов до 48 кг и Преслав Върбанов до 60 кг.

Балканското първенство ще се проведе от 6 до 9 септември в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *