73 четения

Три дни в Полски Тръмбеш ще звучи песента на „Полските щурчета”

ЗА ЧЕТВЪРТА ГОДИНА В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ОТ 6 ДО 8 СЕПТЕМВРИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ЗАБАВНА ПЕСЕН „ПОЛСКИТЕ ЩУРЧЕТА”. Той се организира от Община Полски Тръмбеш, Сдружение „Полските щурчета” и народно читалище „Отец Паисий 1905” в града.

Оценяването на младите таланти ще се извършва от професионално жури с председател Росица Кирилова и членове Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки и Пламен Велинов. Младите изпълнители и техните ръководители ще имат възможността да получат и професионални съвети от председателя на сдружение „Полските щурчета” Веселин Маринов.

Първият конкурсен ден участниците ще изпълняват българска песен, а втория песен по избор. На 8 септември от 10 часа в конферентната зала на Историческия музей журито ще се срещне с участниците и техните музикални педагози и ще обяви класирането. То ще определи Гранпри за всяка възрастова група – диплом, статуетка и парична награда от 500 лв. За първа, втора и трета награда във всяка възрастова група ще бъдат връчени плакет и диплом. От 2017 г. участниците, на които се присъжда Гранпри, получават уникални авторски статуетки, изработени от Иван Кулински. През тази година за пръв път на спечелилите първа награда ще бъде връчена специално изработена за конкурса статуетка от същия автор. Конкурсът съвпада с празника на Полски Тръмбеш и организаторите са поканили и много гост изпълнители. На 6 септември след конкурсната програма група „Вакали” ще представят своя спектакъл, след който ще има концерт на Михаела Маринова. На 7 септември отново след конкурсната програма ще има рецитал на тримата тенори и концерт на „Тоника Домини”. На 8 септември от 19.30 часа ще бъдат връчени наградите и ще има галаконцерт на лауреатите.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *