Вторник и сряда леко захлаждане със заоблачаване и вероятност за превалявания, от четвъртък пак топло и предимно слънчево

През нощта ще има незначителна до променлива облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19. За В. Търново се очаква минимална температура около 17 гр. През деня ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна и на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. През деня ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Температурите ще се понижават и максималните ще бъдат между 26 и 29. За В. Търново се очаква максимална температура около 28. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.8 гр. през 2009 г., а най-ниската измерена минимална температура е 7.8 през 1978 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 45 минути и ще залезе в 19 часа и 47 минути. Фаза на Луната: пет денонощия преди новолуние.

И в сряда ще преобладава време с променлива облачност с временни увеличения до значителна. На места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. На отделни места се очакват валежи над 10-15 л/ кв. м. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19. Максималните температури ще се понижават. Във вторник ще бъдат между 26 и 29, в сряда между 24 и 27. В четвъртък над северозападните райони да Северна България ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Над централните части на Северна България времето ще се задържи с променлива облачност с временни увеличения до значителна. и на места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29. От петък до понеделник ще има незначителна до променлива облачност. След обяд на места, предимно над полупланинските райони, е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Температурите постепенно ще се повишават. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. Максималните температури ще бъдат между 29 и 32.

Над западните и централните части на Стара планина от вторник до четвъртък ще преобладава време със значителна  облачност. На места ще превалява дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се понижават. Във вторник ще бъдат около 18 гр. и в четвъртък ще бъдат около 14. От петък до понеделник ще преобладава време с променлива до значителна облачност. След обяд на места ще превалява слаб дъжд Ще духа слаб вятър, предимно от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м постепенно ще се повишават и в неделя и понеделник ще бъдат около 19. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *