24 четения

Път за 400 хил. лв. правят край Дебелец

Започва укрепването на свлачището в индустриалната зона на градчето

ЗАПОЧНА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА СРУТЕНИЯ ОТ СВЛАЧИЩЕ ПЪТ В ИНДУСТРИАЛНАТА ЗОНА НА ДЕБЕЛЕЦ, КОЙТО ПОЕМА И ТРАФИКА КЪМ СТАРАТА СТОЛИЦА ОТ ГАБРОВО. Трасето пропадна в началото на тази година, като надвисна опасно и над местния стадион. По възстановяването му обаче вече се работи. Наш екип видя, че в района вече е струпана техника на пътностроителната компания „Пътни строежи ВТ“ и се оформят подходи.

За необходимите дейности Община Велико Търново подаде проект до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, откъдето е отпуснато финансиране в размер на около 440 000 лева.

Проектът за въстановяването предвижда да бъде изградена пилотна система, чрез която ще бъдат преустановени ерозионните дейности, засегнали част от шосето. След като бъде укрепен пътят, целият участък – от сладоледената фабрика „Дени“ и керамичния институт до разклона за Габрово, ще бъде асфалтиран.

Укрепването налага въвеждане на временна организация на движението, предвиждаща затваряне на пътния участък между стадиона и жп гарата в Дебелец. Забраната за движение ще важи до приключване на строителните работи.

В същия район, който се прави в момента, ще излезе и новата магистрала „Янтра“, която ще свързва Русе с Велико Търново, припомнят запознати.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!