27 четения

Основното училище в еленското село Майско става обединено

СЪС ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ В ЕЛЕНСКОТО СЕЛО МАЙСКО Е ПРЕОБРАЗУВАНО В ОБЕДИНЕНО. Промяната в статута на школото цели намаляване на отпадащите ученици от малцинствените етноси и уязвимите групи и насърчаването им за професионално образование.

В основното училище в Майско учат близо 170 деца, почти всички от селото. Сградата е на три етажа, отлично поддържана, с добре обзаведени класни стаи и кабинети, материално обезпечено обучение по информационни и комуникационни технологии, просторно дворно пространство и спортни площадки. Съществува възможност за изграждане на физкултурен салон, а при необходимост и допълнителни класни стаи и кабинети. От години училището участва и успешно реализира учебни, обучителни и извънкласни програми и проекти. Това допълнително разширява възможностите за повишаване качеството на образованието и осигуряване на равен достъп на всички ученици.

Приемът на ученици за осми клас в преобразуваното обединено училище в Майско ще започне за учебната 2019 – 2020 година, тъй като план-приемът за тази учебна година е утвърден от просветния министър още през месец март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *