33 четения

След като „Борба“ писа. Глоба за бащата на 11-годишния, застанал зад волана

Глоба в размер от 100 до 300 лв. грози М. К., който насърчи малолетния си син О. К. да подкара семейния бус и дори увековечи момента с видеоклип. Своеволието се случи на черен път Писарево – Върбица, а на клипа се вижда как превозното средство се разминава с други коли, създавайки предпоставка за катастрофа. Вчера в районното полицейско управление в Горна Оряховица е бил привикан родителят, който се разкаял за постъпката си пред униформените и пожелал да му се опрости провинението. Той обяснил, че живее с майката на момчето на семейна начала в железничарския град, често пътува и прави всичко възможно да е добър баща. В името на това решил да зарадва О. К., като му даде да покара буса. Уверил, че това повече няма да се повтори, но въпреки това ще бъде глобен по Закона за движението по пътищата.

Горнооряховската полиция за първи път регистрира подобно нарушение.

Галина ГЕОРГИЕВА


11-годишен шофира, насърчаван от баща си

Публикувана на: 03.09.2018

11-ГОДИШНИЯТ О. К. ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЗАСТАНА ЗАД ВОЛАНА НА БУС ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ. Шофирането на момчето е заснето с телефон лично от баща му, който седи на съседната седалка в превозното средство. Родителят прави видеовръзка с майката на сина си и казва гордо: „Най-новият ми шофьор”. Скандалното видео бързо бе разпространено в социалната мрежа Фейсбук и предизвика възмущението и недоволството на много хора.

На клипа ясно се вижда как четвъртокласникът шофира, без да има законното право на това, като нито той, нито баща му носят задължителните предпазни колани. Младежът през цялото време е насърчаван от родителя, който го подканя с думите „Дай газ”. Своеволието се разиграва на черния път Писарево – Върбица.

Абсурдният случай идва само седмица след зловещата катастрофа край Своге. И докато държавата търси виновници за пътните инциденти, един баща умишлено създава предпоставка за поредно произшествие, в което рискува живота си, този на собственото дете и други хора.

Горнооряховци призовават полицията и социалната служба в града да се самосезират и да вземат мерки след случката.

Галина ГЕОРГИЕВА

https://www.facebook.com/mariana.mihovskastamova/videos/1717382535050697/

 

7 коментара за “След като „Борба“ писа. Глоба за бащата на 11-годишния, застанал зад волана

 • 02.09.2018 в 17:06
  Permalink

  Този родител е за затвора. После защо стават пътните извращения, заради ей такива малоумници, които възпитават същите като тях. Както каза един пожарникар, „ами тва е матриала“…жалка картина!

  Отговор
  • 03.09.2018 в 15:15
   Permalink

   Тц, ти си за психодиспансера. Сигурно и книжка нямаш, а ако ли пък имаш вероятно просто не можеш да караш…

   Отговор
 • 03.09.2018 в 11:20
  Permalink

  абе хора,момчето шофира на полигон. Това не е забранено, дори имаме и състезатели деца с картинги, крос мотори и други превозни средства с голяма мощност. Как може това да е новина въобще…

  Отговор
 • 03.09.2018 в 12:37
  Permalink

  Какъв полигон бе ,не виждаш ли че има дървета край пътя и се чуват други автомобили.Точно на пътната мрежа кара.

  Отговор
 • 03.09.2018 в 19:17
  Permalink

  Всички като деца така сме се учили от Татковците си.Затова станахме добри водачи.Така че всички да си траят и да не снимат хората защото е подсъдно.

  Отговор
 • 06.09.2018 в 18:06
  Permalink

  Клипа е заснет преди 2 месеца. Сега е публикуван от злобна съседка на семейството.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *