15 четения

Боксов турнир „С ръкавици срещу агресията” зарадва горнооряховчани

Боксов спектакъл поднесоха на горнооряховчани от местния клуб „Локомотив“, с който приключи първата част от проекта „Спортът като средство за личностно развитие и превенция на рисковото поведение”. Инициативата се финансира от Министерството на младежта и спорта и се изпълнява от боксов клуб „Локомотив” със съдействието на Българската федерация по бокс и Професионалния боксов съюз. Демонстративният турнир „С ръкавици срещу агресията” бе част от кампанията срещу наркотиците, алкохола, тютонопушенето и агресията и се проведе на площад „Георги Измирлиев”.

Турнирът бе открит от кмета на общината инж. Добромир Добрев, който пожела боксовия клуб да продължава да набира скорост и да привлича все повече трениращи, които да носят и нови успехи.

Първи сложи ръкавиците горнооряховчанинът Захари Мутафчиев, който излезе срещу възпитаника си Константин Александров. Ученикът този път успя да откаже треньора си във втория рунд и спечели победата. След това Иво Кръстев победи Младен Младенов, а великотърновецът Здравко Попов се наложи над Михаел Младжев.

В следващите срещи Милен Паунов пречупи Иван Николов, а Георги Георгиев спечели срещу Стефан Сашев. Последва нова атракция с местно участие – треньорът на БК „Локомотив” Борислав Иванов се изправи на ринга срещу Петър Тодоров и с агресивен бокс спечели победата още във втория рунд. След тях между въжетата излязоха Радослав Митев и Сергей Стефанов, като победата бе присъдена на Радослав.

Последният мач между Даниел Рашдан и Данаил Стоянов пък си беше истински професионален мач – по всички правила на Профисъюза и без никакво щадене на двамата съперници. След четири рунда здрава битка за победител бе обявен Рашдан и това сложи край на боксовата вечер и на първата част от проекта на БК „Локомотив”.

През септември боксовият клуб ще продължи своята кампания със срещи и демонстрации по училищата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *