Заслужени медали за Полски Тръмбеш в третия турнир за параолимпийци | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Заслужени медали за Полски Тръмбеш в третия турнир за параолимпийци

Публикувана на: 05.09.2018г. 651 прегледа

Заслужени медали завоюваха участниците от Полски Тръмбеш в проведения параолимпийски турнир, който се организира за трета поредна година от Община Полски Тръмбеш и Българската параолимпийска асоциация – град София, със съдействието на Центъра за рехабилитация „Аз мога”. Турнирът се проведе със състезания по тенис на маса, плуване, петанк и вдигане на тежести на плувен комплекс „Добри Динев”, физкултурен салон на градски стадион, спортна зала на център „Аз мога” и на откритото през 2017 година игрище за петанк на площад „Славейков” в града. В състезанията се включиха отбори от цяла България: НСА София, Севлиево, Пловдив, Сливен, Варна, Бургас, Ямбол и Полски Тръмбеш. За провеждане на състезанията бяха дошли Илия Лалов – председател на Българската параолимпийска асоциация, и главният секретар на организацията Снежана Латева; проф. Стефан Стойков – ръководител на катедра „Лека атлетика” в Национална спортна академия – гр. София.

В състезанието по петанк взеха участие 7 отбора. Домакините се представиха много добре и заслужено взеха купата за отборното класиране. На първо място се класира отбор „Делта 2” от клуб СИБ – гр. Полски Тръмбеш, в състав Георги Некезов, Георги Ангелов и Георги Петров, които получиха златни медали. На трето място се класира отбор „Делта 1” от клуб „Полски Тръмбеш“ в състав Стефан Цанов, Мирослав Георгиев и Златин Златинов, които получиха бронзови медали. В състезанието по плуване Мирослав Георгиев от СИБ – Полски Тръмбеш, се класира трети и получи бронзов медал.

От Българската параолимпийска асоциация връчиха за кмета на община Полски Тръмбеш специално изработен плакет за изключително добрата организация на състезанията. От асоциацията благодариха на Георги Чакъров за любезното домакинство за трета поредна година и изразиха удовлетворението си от базата и спортните съоражения в град Полски Тръмбеш, които отговарят напълно на изискванията за провеждане на параолимпийски игри. Председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов каза, че само хора с големи сърца могат да направят така, че всички, независимо от увреждането, което имат, да се чувстват добре в Полски Тръмбеш. Той изрази и специални благодарности на Маринета Кузманова – председател на ОбС Полски Тръмбеш, и на зам.-кмета на община Полски Тръмбеш г-н Назиф Кадир за създадената отлична организация на турнира.

Организаторите благодариха на Георги Трифонов и неговата съпруга Виолета от център „Аз мога” в град Полски Тръмбеш за съдействието при организацията на турнира и за това, че с много усилия и желание продължава да създава условия за тренировки на параолимпийци и хора с увреждания. Състезанието по вдигане на тежести се проведе в център „Аз мога” – гр. Полски Тръмбеш, където са създадени прекрасни условия за тренировки и възможности за отдих.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *