Михаил Коцев се опълчи с пищов на съдебен бирник, за да бъде чут | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Михаил Коцев се опълчи с пищов на съдебен бирник, за да бъде чут

Публикувана на: 05.09.2018г. 7279 прегледа

Продаденият на търг апартамент е на жена му и децата му по изпълнително дело от… 16 г.

МАШИННИЯТ ИНЖЕНЕР МИХАИЛ КОЦЕВ ИЗВАДИ ЗАКОНЕН ГАЗОВ ПИЩОВ срещу съдебен бирник, за да спаси апартамента на жена си и на децата си от въвеждане на нов собственик. Екшънът се разигра във Велико Търново на ул. „Тракия“ 4 в понеделник сутринта. Около 10 часа частен съдебен изпълнител отива в апартамента, където живее Коцев, за да прави въвод във владение на нов стопанин, който си купил апартамента на търг за 75 000 лева. В апартамента е само 64-годишният мъж, който не пуска бирника. После вади газовия си пищов и гърми два пъти в земята. Съдебният изпълнител и воденият ключар разбиват вратата на апартамента, а през това време пристигат 30 полицаи с маски и автомати. Коцев е задържан и отведен в полицията за разпит. После е пуснат и сега срещу него е стартирано разследване за посегателство на частен съдебен изпълнител. Наказанието е до три месеца лишаване от свобода или глоба от 100 до 300 лева при доказването на вината на мъжа.

„От близо 20 години ходя по мъките и се боря за справедливост със съдебната машина. Понеже никой не ме чува, реших най-сетне да дам гласност и да се опълча по този начин, дано да бъда най-сетне чут. Апартаментът е на дъщерите и на жена ми, която живее в него от 40 години. Той е на нейните родители, жилището няма нищо общо с някакво изпълнително дело, което на всичкото отгоре и от 16 г. е прекратено по давност. Сега съм без дом, нямам достъп до апартамента“, разказа вчера в редакцията на „Борба“ инж. Коцев.

СПОРЕД НЕГО СКАНДАЛНАТА ПРОДАЖБА НА АПАРТАМЕНТА НА ТЪРГ е свързана с ипотека отпреди повече от 20 години за заем от кредитна земеделска кооперация, в която той е бил член кооператор. Пари обаче не са вземани! Въпреки това срещу него е образувано изпълнително дело. По него се търсят движими и недвижими вещи, но той дори не е собственик на въпросния апартамент, който е на жена му отпреди техния брак! После е дарен на двете дъщери Нора и Ива, сега владелец е съпругата Веска Коцева. Двете дъщери са големи и със свои семейства. Едната е преподавател в Япония, а другата живее в София.

ДЕЙСТВИЯТА НА СЪДЕБНИЯ БИРНИК СЪЩО ЩЕ СЕ ПРОВЕРЯВАТ ТЕПЪРВА, ЗАЩОТО ОЩЕ на 31 август 2018 г. съпругата Веска Коцева е депозирала жалба до Окръжния съд по случая чрез въпросния ЧСИ Диана Колева. Жалбата е входирана и с платени такси. В нея съпругата казва, че до нея не имало никога уведомление за изпълнително дело. Тя иска да знае как се е стигнало до публична продан по изп. дело от 16 години, което е с изтекла давност. Според жалбата продажбата е незаконна, защото правата на взискателя са погасени по право. Въпреки тази жалба на 3 септември се извършва въвод във владение на нов собственик, който от своя страна пък е добросъвестен купувач!

„От 2008г. съм безработен, а сега съм и без дом. Ще живея в Самоводене при бабата и дядото, където се опитвам да гледам редки и полезни гъби, за да преживявам. Не знам какво друго трябва да направя, за да бъде разнищен моят случай с кредит от 30 000 лева, каквито не съм вземал и тази история най-сетне да приключи. В годините назад сме писали до всички възможни инстанции у нас. Има съдебни действия, че действия на съдебен изпълнител срещу този апартамент са незаконни. Оказа се обаче, че кръгът е омагьосан и най-после бях принуден да гърмя с пищов! Дано да си е струвало”, заяви още Михаил Коцев.

За казуса ЧСИ Диана Колева казва, че щом се е стигнало до публична продан и въвод във владение, значи всичко е изрядно. Това, както е опитът да покушение срещу нея, също е предмет на образуваното досъдебно производство.

Нели СУКОВА

loading...

Коментари за "Михаил Коцев се опълчи с пищов на съдебен бирник, за да бъде чут"

 • 05.09.2018 в 12:26

  Този нещастник е тотален лъжец и измамник. Разказва разни небивалици за това, колко е бил велик в началото на демокрацията. Гордее се с факта, че е бил първият търновски милионер през 1990 г. Тогава когато обикновените хора нямaха 2 лв на цяло в джоба си. Сега когато е застигнат от божието възмездие е тръгнал да се прави на светец и мъченик, а още малко сигурно и паметник ще поиска да му бъде издигнат. В кой век живеем, за да си позволи лукса да стреля срещу служебно лице?

  Отговор
  • 09.09.2018 в 11:44

   Личи си, че си Мангал! Никога и никъде не съм заявявал, а и не съм бил милионер.Занимавах се със земеделие за да издържам семейството си и нищо повече. Бях унищожен, както много други.А за невежеството ти не отговарям. Носи си го, то явно не ти тежи. Относно длъжностното лице! Точно на длъжностното лице комисар Николов предадох законния си пищов. ЧСИ– тата не са длъжностни лица. Те и изпълнявания от тях грабеж е противоконституционен! Толкоз, като за теб, щото така и така няма да вденеш нищичко.

   Отговор
 • 05.09.2018 в 12:53

  Правната система у нас е на нивото на първобитно общинския строй. вярвам на човека защото и в момента се сблъсквам с масови закононарушения от съдебните органи. Особено това е вярно за нотариусите, за които законът е врата в празно поле. И то не от сега. Още отпреди 50-60 години и до сега. Имам нотариален акт при който син си присвоява част от имота на баща си с обстоятелствена проверка. Обстоятелствената проверка се извършваше от кмета и делото се регистрира в общината. Но в случая в нотариалния акт е записан номера на проверката така:№…..Нищо повече и освен това е записано че проверката е установила че присвоителя на имота е работник. Сами преценете що за документ е това.
  В.Търновски адвокат ме излъга за стойността на съдебните разходи. За едно елементарно дело ми поиска 1000 лв. 500 лв. хонорар, 200 лв. за вещо лице и…30 лв. съдебни разходи. След делото се оказа, че съдебните разходи са …50 лв. Ако някой се интересува ще кажа името на адвоката.
  Съгласно ЗУТ при прехвърлителни сделки нотариусите са длъжни да искат удостоверение за законноста или търпимот на сградите. Няма такова нещо. Не искат.

  Отговор
 • 05.09.2018 в 13:31

  Човече, принципно си прав за състоянието на правната система. Но тук не говорим за системата, а за лицето Михаил Коцев, ако изобщо това е истинското му име, защото същия се представя и с други имена според зависи от случая. И ако наистина има все още някакви действащи закони и правни норми е редно Михаилчо (или там както се казва в действителност) да потърка затворническия нар, пък било то и за 3 месеца. Така държавата ще му реши проблема с липсата на жилище, ще получи безплатна храна и дори денонощна охрана. В противен случай подобни нему индивиди и за в бъще спокойно ще си разрешават личните проблеми със стрелба по служебни лица. Това тук демократична България ли е или Американския див запад от началото на 19-ти век?!

  Отговор
  • 05.09.2018 в 17:10

   Умник, не се казва служебно лице, а длъжностно лице. И ти си компетентен колкото журналистката с нейното „съдебен бирник“. Има съдебен изпълнител, на което се казва и бирник. Няма несъдебен бирник. „Стрелбата“ с газов пистолет в пода е същата работа. Правете разлика между гърмял с газов пистолет (издавал звук) и стрелял. Нищо не се изстрелва. Пак като не пише, че е застрелял съдебния изпълнител, а на него (нея) нищо ѝ няма пак добре. Отбор неграмотни и заблудени.

   Отговор
  • 08.09.2018 в 12:18

   Лицето на снимката точно се казва Михаил Коцев.

   Отговор
 • 05.09.2018 в 18:58

  Ти бе, мишко малоумна къде си вреш задника, там където двама си мерят патките? Познаваш ли лично този мангал, имал ли си някога работа и вземане даване с него?! Аз пиша тези работи защото лично познавам въпросния тотално превъртял измамник и селски тарикат. В една държава където липсва присъствието на ефективно работеща правосъдна система, само по себе си свободното движение на примати от вида на лицето Михаил Коцев има висока потенциална опасност за гражданското общество като цяло. Ако това се беше случило по времето на Тато, тоя представящ се за свето-мъченик Михаилчо щеше да реже дърва на Острова на свободата в Беляне. А мишките като тебе се криеха на дъното на хамбара.

  Отговор
  • 07.09.2018 в 11:47

   Статията кой я пише? В-к Борба. Журналистката, която я пише трябва поне малко да проучи кой какъв е. Само че е по-важно сензация да има, особено ако дойде „пострадалият“ да си каже историята.

   Отговор
  • 08.09.2018 в 12:15

   Не знам дали е измамник, но лицето Мbхаил Коцев, което е на снимката не е мангал., българин е.

   Отговор
  • 21.09.2018 в 0:14

   Тъпо говедо сте Вие, Пламен Мангов! Мангал /циганин/ не сте, защото добре се спрвяте с правописа /с изключение на пунктоацията, но това се учи в по-горните класове/. Не знам кой Ви е платил да леете помия върху човек, когото явно не познавате достатъчно добре, но ако не са Ви платили, то очевидно сте много по-тъп, отколкото изглеждате на пръв поглед /прочит/.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!