ТЕАТРАЛЕН АФИШ | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ТЕАТРАЛЕН АФИШ

Публикувана на: 05.09.2018г. 6733 прегледа

15 септември


ВЪЛКЪТ И СЕДЕМТЕ КОЗЛЕТА

Куклен театър ВЕСЕЛ на 15.09. от 11,00 ч. в салона на читалище “Искра“ представя “Вълкът и седемте козлета“ – спектакъл на ДКТ -Търговище.
Драматизация: Мая Димитрова
Постановка: Димитър Димитров
Сценография: Стефка Кювлиева
Музика: Петко Манчев
Участват: Цветина Иванова, Русан Стаменов 

ТЕАТЪР ВЕСЕЛ (В.Търново)//0887 790 549 / 062 603141

 

 

17 септември


ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО

от Жозиан Баласко

Постановка: Емил Марков

На 17. 09. /понеделник/ 2018 година от 19.00 часа в читалище „НАДЕЖДА” град Велико Търново,  АЖУР ПИКО  гр. София представя,

Участват:  АЛБЕНА МИХОВА, АЛБЕНА ПАВЛОВА, АЛЕКСАНДЪР ДОЙНОВ, ВЕСЕЛИН ПЛАЧКОВ, ИВАН РАДОЕВ, НЕНЧО ИЛЧЕВ

 

КАСА: Билетен център на  ул. Асен Златаров № 5

/ срещу бариерата на служебния паркинг на театъра /

Цени: 16, 18 и 20 лева

Информация и заявки: 0886770511, 0894407595 и страницата ни в интернет: http://lovetheaters.weebly.com

 

Хора „на ръба на нервна криза“ се опитват да помагат на нещастни самотници чрез своето дружество Отчаяние и приятелство, което именно в Коледната нощ става убежище и място за комични и драматични срещи и неразбории на най-невероятни образи.

В тази комедия всичко е толкова вихрено заплетено, смешно и тъжно едновременно, че изненадите падат като от небето и нищо не е такова, каквото изглежда. Никой няма право да съди никого. Няма личност без грехове. Нашите герои са изтъкани от невероятни слабости, но нямат вина за това, защото са без опора в реалността. И тъкмо в това е голямата им трагедия.

 

29 септември


ПРИКАЗКА ЗА ОХ!

Куклен театър ВЕСЕЛ на 29.09. от 11,00 ч. в салона на читалище “Искра“ представя “Приказка за Ох!’ – спектакъл на ДКТ -Търговище.

Автор: Т. Михайлова
Постановка: Т. Вълов
Сценография и кукли: В. Бенковска
Музика:Е. Методиева
Участват: Цветина Иванова, Стела Стойнова и Борислав Терзийски

ТЕАТЪР ВЕСЕЛ (В.Търново)//0887 790 549 / 062 603141

 

4 октомври


МАРШРУТКА

4 октомври 2018 г. от 19:00 ч., Читалище Надежда

Автор ЕЛИН РАХНЕВ

режисъор ПЛАМЕН МАСЛАРОВ

Участват ТОНЧО ТОКМАКЧИЕВ, ДИДО МАЧЕВ, МАРИЯ СТАТУЛОВА, КАТЕРИНА ЕВРО, СТЕФАН ДЕНОЛЮБОВ, КИРИЛ ЕФРЕМОВ, БОГДАН КАЗАНДЖИЕВ.

За култовата комедия „МАРШРУТКА“ авторът казва ,,Пътуването с Маршрутка не е пътуване, а валс за сетивата, произведение на изкуството сълзотворен сюжет за кино или театър. То няма нищо общо с пътя, с някаква крайна точка. То е абсурд в абсурда, задръстване в задръстването. Пътуване с Маршрутка е върховен миг и всеки, който не е участвал в него, изобщо не се е раждал. Каса: ул. Васил Левски 19

телефон 0882733762 Дора Кръстева

10 октомври


ЩЕ ТИ РАЗКАЖА ЗА АМЕРИКА

На 10 ОКТОМВРИ (сряда) 2018 г. от 19.00 ч. в салона на читалище „НАДЕЖДА” град Велико Търново Драматично куклен театър “Васил Друмев”  гр. Шумен, представя премиерната си комедийна  пиеса

„Ще ти разкажа за Америка”,

от Димитър Маринов

Със специалното участие на МАРИЯ СТАТУЛОВА  И  КРАСИМИР РАНКОВ.

КАСА: Билетен център на ул. „АСЕН ЗЛАТАРОВ” 5

 /срещу служебен паркинг на театъра/

Телефон: 0886 770 511 , 0894407595

Цени на билетите: 10, 12 и 14 лева. Отстъпки за групи.

За пенсионери и учащи цена 10.00 лева

Сайт: lovetheaters.weebly.com

 

В шуменския театър продължават репетициите на най-новото заглавие от неговия афиш. В пиесата „Ще ти разкажа за Америка”, авторът Димитър Маринов описва лични преживявания и случки от реалността, публикувани в социалните мрежи и печата.

„Ще ти разкажа за Америка” е мрачна, абсурдна като живота, комедия! Постановката е със специалното участие на Мария Статулова и Красимир Ранков.

В останалите роли са актьорите от трупата на шуменския театър Стефани Лечева, Валентин Василев, Микаела Берчева и Марина Мозжухина, както и гост актьорът Веселин Борисов.

Премиерата на постановката е през септември, а втората в град София. Във Велико Търново е третата премиера.

 

 

 

 

18 октомври


КАМЕН ДОНЕВ отново ще гостува в

гр. Велико Търново с премиерния си спектакъл

МАКЕДОНСКИ ПЕСНИ

На 18 ОКТОМВРИ (четвъртък) от 19.00 ч.

в ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА И СПОРТА „Васил Левски” гр. Велико Търново

КАМЕН ДОНЕВ / актьор, режисьор, драматург и хореограф/, ще представи концерта-спектакъл „МАКЕДОНСКИ ПЕСНИ“.

В концерта-спектакъл ще вземат участие още: Ева Перчемлиева – Тъканова, Елена Кокорска, Галя Кокорска, Александра Борисова, Милена Караджова, Криста, Петър Миланов, Стунджи – Стоян Янкулов, Димитър Тишев, Кирил Добрев и Людмил Стойнев и танцьори от Националният ансамбъл за народни песни и танци „ФИЛИП КУТЕВ“ гр.София.

Билетите за него ще са в продажба от 09 ЮЛИ (понеделник) 2018 година в БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР на улица „Асен Златаров” 5 – срещу бариерата на служебен паркинг на театъра. Цени на билетите – 20, 30, 35 и 40 лева.

Телефони: 0886 770 511 и 0894 407 595
Сайт: http://lovetheaters.weebly.com/

 

30 октомври


На 30 ОКТОМВРИ (вторник) 2018 г. от 19.00 ч. в ДКС „Васил Левски“ – град Велико Търново, Продуцентска къща “Ажур Пико” представя премиерния си спектакъл

ТЯ, ТОЙ И ОЩЕ ДВАМА-ТРИМА

Комедия от Жолт Пожгай

Режисьор: БОГДАН ПЕТКАНИН

В главната роля влизат очарователната и винаги млада АНЯ ПЕНЧЕВА, която върти на малкия си пръст звездите от родната сцена ТОНЧО ТОКМАКЧИЕВ, АЛЕКСАНДЪР КАДИЕВ, КИРИЛ ЕФРЕМОВ, НЕНЧО ИЛЧЕВ и ЕВГЕНИ БУДИНОВ /Тихомир Благоев/.

КАСА: Билетен център на ул. „АСЕН ЗЛАТАРОВ” 5 ет. 2

/срещу служебен паркинг на театъра/

Цени на билетите – 16, 18 и 20 лева.

Телефон: 0886 770 511 , 0894407595

Сайт: lovetheaters.weebly.com

„Тя, той и още двама-трима“, това е името на най-новата постановка, която вече започна да залива театралните салони в България.

Пет театрални миниатюри. Петима мъже. Пет първи срещи. Пет смъртни случая. Пет експлозии от смях и абсурд… и една невероятно отчаяна жена.

Близо час и половина публиката ще гледа прекрасната постановка, която освен комедийно има и лек драматичен нюанс, подсказвайки на всички, че животът ни не е само бурен смях. Актьорите успяват да пресъздадат различни сюжети и да поставят важни екзистенциални проблеми за съществуването ни обвързани с любовта, приятелството, хармонията в семейството, разделите и отчаянието.

Аня Пенчева, заедно с целия сплотен колектив от звездни имена разсмиват до сълзи в пиесата на Жолт Пожгай, която е една от най-поставяните в целия свят. Неговите невероятни комедии го превръщат в един от най-добрите съвременни комедиографи. Творчеството на световноизвестния унгарски драматург и режисьор Жолт Пожгай под режисьорската палка на Богдан Петканин, познат на театралната публика с комедиите „Спанак с картофи“, „Горката Франция“ и „Скакалци“, вече пълни до дупка театралните салони в страната. Тази КОМЕДИЯ е своеобразен наръчник, за това как една жена трябва да воюва за своето щастие.

„Смъртоносният секстет” Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев ни разказват за живота такъв, какъвто мислим, че не е. Пет театрални миниатюри. Пет различни разказа за любовта през погледа на жената. Шест различни съдби, всички от които завършват гибелно за любовта на живота на жената на средна възраст. Жена, която е орисана да изживее живота си сама, наобиколена от лудия свят, който ни обгръща. Тя е такава каквато е – грижовна, добра, раздаваща се, малко луда, своенравна, винаги търсеща доброто, понякога отдадена на живота, но целяща едно – да създаде семейство и да остави следа след себе си, но… уви. Понякога отчаянието е над всичко!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!