33 четения

382 земеделци от региона скатали доходи

ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ СА УКРИВАЛИ ДОХОДИ ИЛИ СА ДЕКЛАРИРАЛИ НЕВЕРНИ ПРИХОДИ, СОЧИ ОПЕРАТИВНА ИНФОРМАЦИЯ НА ТЕРИТОРИАЛНАТА ДАНЪЧНА ДИРЕКЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Несъответствието лъсва след сверка на данните с ДФ „Земеделие“, коментират от НАП в болярския град.

50 000 регистрирани земеделски производители от страната са получили субсидии в общ размер 120 млн. лв. през 2017 г., но не са подали данъчни декларации и не са платили данъци върху тях. НАП В. ТЪРНОВО Е УСТАНОВИЛА, ЧЕ В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НЕПОДАЛИТЕ ГОДИШНА ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗЕМЕДЕЛЦИ СА 382, КАТО СПРЯМО ДАННИТЕ НА ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ ИМА И ОТКЛОНЕНИЯ В СУМИТЕ, ПОСОЧЕНИ В ДЕКЛАРАЦИЯТА. Размерът на недекларирания доход на земеделци в областта е почти 1,3 млн. лева, обобщават от приходната администрация.

От миналата седмица приходната агенция започна информационна кампания към всички земеделски производители, допуснали неточности в данъчните си документи. Според закона те имат право да подадат коригираща декларация за доходите до 1 октомври 2018 г. Освен с писма по електронната поща, те ще бъдат уведомени и по телефона, допълват от приходната агенция. Предстоят срещи с кметовете на общини, в които са открити най-много пропуски, офисите на НАП също имат готовност да дадат информация.

С. МАРИНОВ

Един коментар за “382 земеделци от региона скатали доходи

  • 10.09.2018 в 17:13
    Permalink

    тези земеделци реват все … а се оказаха най-големите измамници

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!