16-годишен остава в ареста за удавяне на братовчед си в Дунав

16-годишният Владислав бе оставен за постоянно зад решетките до старта на делото в съда срещу него, решиха апелативните магистрати в петък. Момчето е обвинено в жестоко убийство на първия се братовчед, когото удави в река Дунав. Трагедията се разигра преди две седмици, но за нея се разчу доста по-късно, след като рибар се натъкна на тялото на 16-годишния Антим. Четири момчета на една и съща възраст отишли да се къпят в реката край Вардим.

Антим обаче не можел да плува и не искал да се къпе. Независимо от това братовчед му Владислав го натискал във водата, докато спре да мърда. После се прибрал в дома си и дни наред казвал, че не знае къде е братовчед му и не го бил виждал. Пред полицията на 28 август той обаче си признал всичко. Заради зловещото престъпление и за да не избяга от правосъдието, Апелативният съд го оставя зад решетките, което при непълнолетни с чисто криминално досие се случва изключително рядко.

Н. ГЕОРГИЕВА


Зловеща драма. 16-годишен удавил братовчед си в Дунав, защото не искал да плува

Публикувана на: 31.08.2018

Зловещата драма се разиграла преди седмица, рибар открил тялото на мъртвото момчe

16-ГОДИШЕН ОТ СВИЩОВ Е ОСТАВЕН В АРЕСТА С ПОСТОЯННА мярка за задържане и е обвинен в умишленото удавяне на братовчед си в река Дунав, съобщиха вчера от Апелативна прокуратура. Зловещата драма се разиграла на 21 август в крайдунавския град. Трима братовчеди на едни години решили да отидат да се къпят в реката. Единият обаче не искал, защото се страхувал от водата, не бил добър плувец и му било студено. Въпреки това другите двама роднини решили да си правят майтап. Единият обаче започнал да му натиска главата във водата, докато момчето спряло да мърда.

УЖАСЕНИ ОТ СТОРЕНОТО, ДВАМАТА НЕПЪЛНОЛЕТНИ РОДНИНИ СИ ПРИБРАЛИ ПО домовете си без да кажат и дума за това, което се случило с А. Ф. Родителите на изчезналото дете обаче го обявили за издирване, след като се обадили на тел. 112. Случаят бил поет от Гранична полиция в Свищов.

НЯКОЛКО ДНИ ПО-КЪСНО РИБАР СЕ НАТЪКНАЛ НА мъртвото тяло на младеж, което било изхвърлено на брега край Дунав и съобщил на полицията. Тогава близките установили, че трупът е на безследно изчезналия А. Ф. Другите двама братовчеди били привикани в полицията и тогава единият разказал за зловещата трагедия от фаталния 21 август. След задържанено на двамата 16-годишният извършител си признал какво е сторил. Според него в началото всичко започнало на майтап, но после братовчедът бил удавен.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА И СЛЕДОВАТЕЛ ОТ В. ТЪРНОВО не са повярвали на версията, че всичко е било случайност и на 28 август са обвинили младежа в умишлено убийство чрез удавяне. Ден покъсно Окръжният съд го е оставил за постоянно зад решетките. Непълнолетния извършител го грозят до пет години затвор, ако вината му бъде доказана в съда. Мотивите на прокуратурата за искането за постоянен арест са, че може да извърши друго престъпление или да избяга. Разследването по случая продължава, назначени са експертизи, разпитват се свидетели и семействата на трите момчета, които цяло лято са били заедно.

Нели СУКОВА

3 коментара за “16-годишен остава в ареста за удавяне на братовчед си в Дунав

 • 30.08.2018 в 17:51
  Permalink

  Да влезе за 5 годинки ей тъй на майтап е най-малкото, с което съдът трябва да се пошегува с лигльото.

  Отговор
 • 30.08.2018 в 21:05
  Permalink

  Ако това се случи в Щатите, тоя ще получи минимум 20г за убийство 2-ра степен.
  А тук нашите съдии ще го осъдят на макс 2-5г, и то условно…
  пародия сме 🙁

  Отговор
 • 31.08.2018 в 20:20
  Permalink

  в Булгалия, златно жито зрей и прост народ живей,…ама това е натрупано от 20-30 години… от както влезе комунизума !….

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *