94 четения

Нова верига отваря магазин тази седмица в областния град

НОВ ХИПЕРМАРКЕТ ОТВАРЯ ТАЗИ СЕДМИЦА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Вече е завършен и оборудван новият магазин на „Зора“, който се намира на ул. „Магистрална“ срещу мола. Както „Борба“ пръв съобщи, чрез дружеството „Зора –М.МлС“ за 3,15 млн. бе купен бившия магазин „Дензел“, който е разположен точно до новооткрития „Практис“. Продавач е компанията „Глориънт инвестмънт“, която държи и популярната верига „Техномаркет“ и фактически се явява пряк конкурент на „Зора”. Новият магазин, чиято лента ще прережат в края на тази седмица, е с площ от 2440 кв. метра и разположен върху 11,5 дка земя.

Досега веригата за бяла, черна, офис и IT техника „Зора“ бе под наем в търговския център на „Беляковско шосе“, но собствениците й са решили да инвестират в собствен търговски обект.

УСИЛЕН ТРУД КИПИ И НА СТРОЕЖА НА ВЕРИГАТА „КАУФЛАНД“ КРАЙ БОЛНИЦАТА. Вече са направени и постаментите на новия хипермаркет и предстои монтирането на елементите на покрива. Строителите ще направят всичко възможно да завършат обекта до Коледа, но ако времето не позволи, откриването му ще бъде отложено до идната пролет.

Напредва и изграждането на най-големия магазин за мебели в региона. Комплексът на фирма „Петров“, за който също „Борба“ пръв съобщи, ще се намира на главния път „София – Варна“ и отбивката към Леденик. Комплексът ще е триетажен с голям подземен и надземен паркинг със 70 места и внушителните над 3400 кв. метра разгъната застроена площ. Шоурумът е предвиден да поеме едновременно обслужване на над 200 човека. Разполага с просторна приземна полувкопана зала над подземния паркинг както и множество търговски зали. По план комплексът трябва да бъде завършен до края на годината, а в него ще се отворят близо 20 нови работни места.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 коментара за “Нова верига отваря магазин тази седмица в областния град

  • 10.09.2018 в 15:03
    Permalink

    Хранителен магазин ли беше тази верига,познато ми е това име от някъде…хммм

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *