58 четения

Дават на мъжа, който живее 5 г. с куршум в главата, 10 000 лв. за вреди, стрелецът оправдан

МЪЖЪТ, КОЙТО ЖИВЕЕ ВЕЧЕ 5 Г. С КУРШУМ В ГЛАВАТА, ТАКА И НЕ получи съдебна справедливост. След години протакане на делото стрелецът Александър Кънев е бил оправдан от Окръжния съд още през май 2018 г., стана известно едва вчера. Със същата присъда окръжните магистрати обаче са присъдили 10 000 лева за претърпени неимуществени вреди в полза на Иванов.

Едва сега той е обжалвал паричното обезщетение с иск за 500 000 лева. Претенции към оправдателната присъда Тихомир обаче няма, колкото и странно да звучи това. Бившият военен Александър Кънев бе изправен на съд едва миналата година за опит за умишлено убийство през декември 2013 г. Нощният екшън във Велико Търново тогава се разигра на ул. „Охрид“ в старата столица. Кънев простреля Иванов по време на уличен скандал в главата и после опита да сложи край и на своя живот. И двамата бяха спасени, но куршумът остана в мозъка на Тихомир Иванов. Куршумът от главата на стрелеца Кънев обаче бе изваден, а двамата бяха посочени като медицинско чудо! Месеци наред пък 44-годишният вече Иванов не знаеше какво е станало с него и мислеше, че е претърпял катастрофа. Едва по-късно лекари и близки му разказаха какво е станало във фаталната вечер след банкет в заведение. Тогава двете компании влезли в конфликт, който продължил на улицата край заведението на ул. „Охрид“ . Накрая Кънев извадил пистолета си „Макаров“ и гръмнал от упор Тихомир.

ОКРЪЖНИЯТ СЪД ГО Е ПРИЗНАЛ ЗА НЕВИНЕН, ЗАЩОТО ВЪПРЕКИ превишаване пределите на неизбежната отбрана, той гърмял в главата на опонента си под въздействие на ефект и силна уплаха. Паралелно с оправдателната присъда, съдиите от първата съдебна инстанция са уважили 10 000 лв. от иска в размер на 500 000 лв. на мъжа с куршум в главата. Вчера Апелативният съд е обявил делото на решаване по жалбата за повече пари от дадените на първа съдебна инстанция.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *