Балет "Арабеск" закрива "Сцена на вековете" с най-великата любовна история | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Балет „Арабеск“ закрива „Сцена на вековете“ с най-великата любовна история

Публикувана на: 12.09.2018г. 346 прегледа

С ВПЕЧАТЛЯВАЩИЯ СИ СПЕКТАКЪЛ „РОМЕО И ЖУЛИЕТА“ БАЛЕТ „АРАБЕСК“ ЩЕ ЗАКРИЕ ФЕСТИВАЛА „СЦЕНА НА ВЕКОВЕТЕ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Трагичната история за съдбата на двамата влюбени от Верона, пресъздадена преди 420 г. от Шекспир, ще оживее на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ на 15 септември от 19 часа.

Спектакълът е модерен танцов прочит на пиесата, в който авторският екип начело с хореографа Боряна Сечанова разсъждава върху Шекспировите представи за времето и пространството, за истината, познанието, любовта, мястото на човека в мирозданието. Спектакълът поставя въпроса за доброто, което носи зло, и цената на неуместните съвети.

Ролите на Ромео и Жулиета са поверени на най-младите артисти на балет „Арабеск“ – Виктория Петрова и Филип Миланов, в образите на дойката и брат Лоренцо им партнират водещите солисти на трупата Даниела Иванова и Асен Наков, които по режисьорския замисъл на хореографа са в дъното на трагичната развръзка.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!