Църквата във Вонеща вода получи 10 000 лв. за довършителни дейности | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Църквата във Вонеща вода получи 10 000 лв. за довършителни дейности

Публикувана на: 12.09.2018г. 412 прегледа

10 000 ЛЕВА ПОЛУЧИ КМЕТЪТ НА ВОНЕЩА ВОДА ЯНКО ПЪРВАНОВ, ЗА ДА НАПРАВИ ВСИЧКИ ДОВЪРШИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ ПО ХРАМА „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“ В СЕЛОТО. Парите са от дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет и вече са преведени целево на Великотърновската митрополия.

С тези средства трябва да се плати поставянето на изолация и обков на кубето, а на върха да се монтира кръст. Материалите са осигурени от дарители, необходимата за работата сума пък бе осигурена със съдействието на великотърновския кмет и активността на народните представители от ГЕРБ.

Неотдавна великотърновската структура на ГЕРБ дари средства от партийната субсидия, за да стартират довършителните работи в храма. По-късно беше подета и кампания за набиране на дарения, инициирана от покойния Николай Ашиков, тогавашен председател на Великотърновския общински съвет и регионален лидер на предприемачите в ГЕРБ. Извършен беше ремонт, за да стане обаче църквата действаща, бяха необходими и други довършителни дейности. Храмът все още се нуждае от църковна утвар и камбана.

С. АЛЕКСАНДРОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!