Нови книги излизат с финансовата подкрепа на Община Елена | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Нови книги излизат с финансовата подкрепа на Община Елена

Публикувана на: 12.09.2018г. 675 прегледа

Четирима автори получават субсидия за книгите, с които участваха в петия пореден конкурс за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението в община Елена. Той се организира по инициатива на общината и постоянната комисия „Образование, култура и вероизповедания“ към Общинския съвет, а специална комисия разглежда заявленията за участие и авторските предложения.

Одобрената от Общинския съвет сума е 5000 лв. Приоритетно се подпомагат проекти, тематично свързани с Елена и Еленския край, и местни автори, както и изданията на тези, които са на възраст от 14 до 29 години.

Магдалена Борисова участва в тазгодишния конкурс с „Избрани пиеси“ и субсидията за нейната книга е 1700 лв. Младата авторка, номинирана за националната литературна награда „Дора Габе“ за 2018 г., е родена във В. Търново, но живее в Елена. Два мандата беше общински съветник в Елена, откъдето е родовият й корен.

Другите трима еленски автори, участвали в конкурса, които получават финансова помощ от по 1000 лв., са писателят Константин Терзиев, проф. Панайот Панайотов и Никола Костов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!