Благодетели дариха камина и дърва за огрев на самотна майка в Горна Оряховица | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Благодетели дариха камина и дърва за огрев на самотна майка в Горна Оряховица

Публикувана на: 12.09.2018г. 4219 прегледа

Приятели на горнооряховското сдружение „С вяра в доброто“ помогнаха на 27-годишна жена и дъщеричката й да прекарат предстоящата есен и зима на топло. Те закупиха камина и два кубика дърва за огрев, които в понеделник след обяд бяха доставени в дома на семейството.

„Жената е преживяла много трудности. Била е експлоатирана в чужбина и след всички неволи се връща в България и започва начисто. Самотна майка е и нямаше как да подминем нейния случай“, сподели Лъчезар Любенов, председател на доброволческата организация. Той допълни, че научили за 27-годишната горнооряховка от местната служба за социално подпомагане.

По негови думи камината е осигурена от родителите на загинала тяхна съмишленичка, които продължават да подкрепят каузите на „С вяра в доброто“. Дървата пък са купени с помощта на зъболекар, също често подкрепящ инициативите на организацията. Бусът, с който са транспортирани, е предоставен от земеделски производител в Горнооряховско. И тримата благодетели обаче изрично заявили, че желаят анонимност, тъй като според тях с благотворителността не бива да се парадира.

Миналата година отново със съдействието на двама от сегашните благодетели, бяха осигурени 4 кубика дърва за баба, която отглежда сама четирите си внучета.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!