С безплатни сувенири и сладолед Паркът на миниатюрите във В. Търново чества първия си рожден ден | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

С безплатни сувенири и сладолед Паркът на миниатюрите във В. Търново чества първия си рожден ден

Публикувана на: 12.09.2018г. 2080 прегледа

ПЪРВИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН ПРАЗНУВА ПАРКЪТ НА МИНИАТЮРИТЕ „МИНИ БЪЛГАРИЯ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Празничните дни са 22, 23, 29 и 30 септември, когато ще има изненади и подаръци за всички посетители, които ще получат и 20% отстъпка от цената на входните билети.

По повод Деня на Независимостта на България на 22 септември всички деца, ученици и студенти в парка ще получат като подаръци шапки сувенири „Мини България“, а на 23 септември за всички посетители ще има безплатен сладолед. През двата дни посетителите ще могат безплатно да дегустират и вина от бутикова изба „Винарна Ялово”.

Специални атракции за туристите – демонстрации на средновековни занаяти и забавления, ще има и в последната събота и неделя от месеца. На 29 и 30 септември в Парка на миниатюрите ще бъдат представени средновековни текстилни техники, демонстрации на студено и горещо коване, рисуване върху керамика, стрелба с лък, различни забавни игри и уроци по средновековни танци. Възстановките ще бъдат направени от реконструкторите от СНЦ „Търновци“.

НА 30 СЕПТЕМВРИ, КОГАТО СЕ НАВЪРШВА ПЪРВАТА ГОДИНА ОТ ОТКРИВАНЕТО НА ПАРК „МИНИ БЪЛГАРИЯ“, ТОЧНО В 12,00 ЧАСА ЗА ВСИЧКИ ПОСЕТИТЕЛИ ЩЕ ИМА И ПРАЗНИЧНА ТОРТА.

Паркът на миниатюрите „Търновград – духът на хилядолетна България“ бе официално открит на 30 септември 2017 г. Инвеститор на проекта е Национална компания „Украйна на Балканите“.

Макетите на български природни и исторически забележителности вече са над 65.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!