27 четения

Другото лице на туризма: Две вмирисани тоалетни за хиляди туристи

ХИЛЯДИТЕ ТУРИСТИ, ИДВАЩИ НА НАЙ-ПОСЕЩАВАНИЯ ОБЕКТ У НАС – КРЕПОСТТА ЦАРЕВЕЦ, ИМАТ НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ САМО ДВЕ ВМИРИСАНИ ХИМИЧЕСКИ ТОАЛЕТНИ, показа наша проверка след гневни реакции на нашенци и чужденци във Фейсбук. Край местата за облекчаване често се извиват опашки, а хигиената е умопомрачаваща. Заради ситуацията повечето околни заведения са намерили ефектна бизнес ниша и пускат туристи да ползват тоалетните им срещу заплащане – между 1 и 3 лв. „Реално и 5 лв. да е, ще си плащаме, защото не можем да клечим в храстите, но такова нещо като тук няма никъде. Скоро ходихме на Белоградчишките скали. Подобен проблем там няма. Представете си с две деца и ние двама възрастни колко пари трябва да оставяме само, за да пишкаме“, коментира пред наш екип пловдивчанката Румяна Петровска.

„Нуждаещите се са много и се принудихме да сложим цена. Все пак почистване, консумативи, разходи, а и като има поток непрекъснато се притесняват клиентите ни“, коментира служител в едно от близките заведения.

В РАЙОНА ИМА ОБЩЕСТВЕНА ТОАЛЕТНА, НО ТЯ Е ЗАТВОРЕНА ОТ 5 ГОДИНИ. Намира се в подножието на бившия Окръжен съвет, но стои под ключ. От кметството твърдят, че не може да се намери стопанин за нея и за това не работи.

Стилян НАЙДЕНОВ

4 коментара за “Другото лице на туризма: Две вмирисани тоалетни за хиляди туристи

 • 12.09.2018 в 13:53
  Permalink

  ето така смятат да се ловят с трици маймуни….и с паяци и с наказателни паркинги и със сини и прочее зони и с разкопани тротоари и с нахвърляни по улицата строителни боклуци

  Отговор
 • 12.09.2018 в 14:39
  Permalink

  В Солун има цяла редица безплатни тоалетни за туристите.Би трябвало и тук да е така.Не мога да разбера и защо не се използват изградените тоалетни .Ако условията са добри наематели ще се намерят веднага.Срам за града е това положение!

  Отговор
 • 12.09.2018 в 17:47
  Permalink

  Немога да разбера, толкова ли е сложно в 2-3 подобни туристически града да иде кмета и някои друг негов подчинен и да видят как се прави по белия свят, станахме за срам пред света, иначе се бием в гърдите и за столица на културата се натискахме доскоро … То не стига, че за местното население никой не помисля, ами и туристите вече ще изгоним еййй …

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!