29 учители се търсят преди началото на учебната година

29 СА СВОБОДНИТЕ МЕСТА ЗА УЧИТЕЛИ В УЧИЛИЩАТА В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО само няколко дни преди началото на учебната година. Все още има нужда от педагози в Драганово, в детската градина в с. Камен, в Златарица, в Търговската гимназия в Свищов.

Най-много са свободните места за началния курс на обучение – І – ІV клас. Там все още са нужни седем учители. Трябват двама учители по английски, един по руски, също така се търсят преподаватели по география, математика, математика и информатика, по информационни технологии, музика. Едно свободно място има за ресурсен учител, две са местата за детски учители и още две за педагози в прогимназиалния етап.

„Училищата, които не успеят да попълнят свободните си места чрез обявените конкурси, могат да ползват и пенсионирани педагози, чиито имена присъстват в банката кадри“, коментира началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева и припомня, че тази банка кадри се попълва от миналата година и е достъпна за всички директори.

2905 са учителите в областта, като 2106 от тях са заети в училищата. 331 от педагозите са на ръководни длъжности, показва справката на Регионалното управление на образованието.

ЧЕТИРИ УЧИЛИЩА СА ЗАЯВИЛИ ГОТОВНОСТ ДА ПОЛЗВАТ САМО ЕЛЕКТРОННИ ДНЕВНИЦИ – СУ „Емилиян Станев“, двете основни училища „Бачо Киро“ и „П. Р. Славейков“ във Велико Търново, както и еленската гимназия „Иван Момчилов“. 53 училища обаче все още не са готови да се откажат напълно от книжния вариант на дневниците и педагозите ще трябва да попълват информацията и в двата формата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.