Във Ветринци честваха 115 г. от основаване на читалището | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Във Ветринци честваха 115 г. от основаване на читалището

Публикувана на: 12.09.2018г. 324 прегледа

115 години от основаването си чества Народно читалище „Напредък-1903” във Ветринци. Заедно с тази годишнина жителите на търновското село

отбелязаха още две годишнини – 100 г. от края на Първата световна война и 140 г. от Руско-турската война.

С хляб и сол според народната традиция бяха посрещнати всички гости на Ветринци, които се включиха и в поднасянето на цветя на паметните плочи на загиналите във войните. Фотоизложба „Село Ветринци и НЧ „Напредък-1903” през годините“ и детска изложба с рисунки на тема „Обичам нашето село” бяха открити тържествено в чест на годишнината на читалището. 23 деца са участвали в своеобразния пленер и са рисували своето село. Най-малките художници са едва на по три години – Любина Станчева, Лъчезар Радославов и Крисия Колева. Най-големите художници са на 14 г. Всички те получиха грамоти за участие и награди от Теодора Калейнска.

След това започна тържественият концерт, в който участва женският народен хор „Традиция“ към читалище „Наука – 1870“ в Ново село, пианистката и възпитаничка на СУ „Емилиян Станев“ Маргарита Мирчева, танцьорките Стефания и Симона.

Кратък доклад за дейността на читалището изнесе председателката на читалището инж. Стефка Станева, която предаде ръководството на културната институция на Драгомира Драганова. Изявени членове на читалището, сред които всички певици от вокална група „Сбъднати мечти” с ръководител инж. Стефка Станева, бяха наградени с юбилейни грамоти.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!