Американските здравни власти обсъждат забрана на ароматите за електронни цигари

Американското Управление за контрол над хранителните продукти и лекарствата обсъжда забрана на ароматите за електронни цигари заради „епидемия“ от употребата им сред
младите, съобщиха световните информационни агенции.
Ръководителят на управлението Скот Готлиб обяви редица мерки, планирани срещу рекламата и продажбата на електронни цигари на подрастващи. Агенцията вече е изпратила предупредителни писма до компании, които използват подвеждащи етикети върху течностите за електронни цигари.
„Не можем да позволим цяло ново поколение да се пристрасти към никотина – заяви Скот Готлиб в изказване в централата на управлението. – Ще се фокусираме срещу ароматите за електронни цигари. Предвиждаме промяна в регламента, която ще влезе в сила незабавно за изтеглянето им от пазара“.
Предварителните данни показват „много ясно увеличаване на употребата на електронни цигари от младите“. Тези резултати ще бъдат обявени до няколко месеца. Според в. „Вашингтон пост“ те са от национално изследване върху тютюнопушенето сред младите и показват увеличаване със 75 процента на употребата на електронни цигари сред учениците през 2018 г. спрямо предишната година.
Управление за контрол над хранителните продукти и лекарствата дава 60-дневен срок на водещите производители, за да отговорят как ще ограничат продажбите сред малолетни.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *