22 четения

Децата от безплатните летни лагери в Обединение събраха овации с кулинарни умения

ЗА ПРЪВ ПЪТ ТОВА ЛЯТО ЧИТАЛИЩЕТО В ЕДНО СЕЛО ПОКАЗА КАК МОГАТ ДА се направят безплатни дневни детски лагери, които да оставят незабравими спомени за хлапетата. В момента приключва лагеруването на 20 деца, сред които има и от София, Русе и В. Търново. Инициатор на този вид ваканция бе Снежана Йорданова, секретар на читалището в Обединение.

Прекрасната публична изява на втората смяна от лагера бе на площада в Полски Тръмбеш по време на празника на града. Момичетата и момчетата показаха своите кулинарни умения и събраха овации за своята сергия на събора на плодородието.

„Предната вечер всичките 20 деца сами направиха курабийки, питки, баница, лакомства и фигурки на различни животни от тесто. Всичко е дело на тяхната фантазия. Ние сме много доволни от реализацията на това начинание и догодина пак ще правим такива лагери. Семействата не дават никакви пари за лагеруването освен продукти за изработка на различни кулинарни или други идеи“, сподели Снежана Йорданова.

ВТОРАТА ЛАГЕРНА СМЯНА ПРИКЛЮЧИ С БЕСЕДА ОТ МЕСТНОТО джипи в селото за вредата от пушенето на цигари, употребата на дрога и ранния секс. Децата без притеснение са задавали всякакви въпроси на д-р Караиванов и са получили всички отговори.

В първия сезон на лагера участваха 19 деца, а двете седмици завършиха с лагерен огън, правене на шишове от черничеви пръчки, гостуване на общинския кмет Георги Чакъров в Полски Тръмбеш и безплатно къпане в басейните на града, подарено от градоначалника.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *