278 четения

100 хотела извадени за продан в региона, цените от 80 хил. до 8 млн. лв.

Пече се сделка за резиденция в Арбанаси, искат я ТИМ

БЛИЗО 100 ХОТЕЛА В ЦЕЛИЯ РЕГИОН СЕ ПРОДАВАТ В МОМЕНТА, ПОКАЗВА СПРАВКА ЗА ПАЗАРА НА ИМОТИ. ЦЕНИТЕ ВАРИРАТ ОТ 80 ХИЛ. ДО 8 МЛН. ЛВ. Една от най-мащабните сделки, която се пече в момента, е за „Рачев резидънс“ в Арбанаси, разбра „Борба“. Според запознати съсобствениците й вече са постигнали предварителна договорка с хора от варненската групировка ТИМ, но сделката все още не е финализирана. Резиденцията на Найден Рачев е с площ от над 5 хил. кв. метра и има всички екстри, включително спа центрове и винарна. Предприемачът вече продаде градския си хотел „Болярски“ на компанията „Меридиан турс“.

ЕДНА ОТ ПРИМАМЛИВИТЕ ОФЕРТИ Е ЗА БИВШАТА ПОЧИВНА БАЗА НА „УНИПАК“ КРАЙ ЯЗОВИР „АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ“. За хотела с площ от над 1400 кв. метра, който е строен през 1980 г., се искат 95 хил. евро. Нови собственици се търсят и за странноприемницата до кулата в с. Леденик. Имотът е притежание на бизнесмена Огнян Костадинов и съпругата му Марияна, която бе народен представител от НДСВ. Офертата за него е 390 хил. евро. За 290 хил. евро се продава и недовършеният хотел в началото на Малки чифлик, който бе планиран и като дом за възрастни хора. На тезгяха са и две големи къщи за гости във великотърновското село Емен. Нови собственици се търсят и за къщи за гости, правени по първата вълна европроекти в целия район на Еленско. Актуални са и оферти между 50 и 60 хил. евро за малки хотелчета и къщи за гости в Полски Сеновец, Горна Студена и др. За 75 хил. евро се търси нов собственики за двуетажно незавършено общежитие на „Захарни заводи“. Вече е актуализирана и цената за бившия хотел „Корона” в Дебелец, който е в продажба от няколко години, но вече струва само… 400 хил. евро. Бившият зам.-кмет на Велико Търново Стефка Танева също е обявила за продан обекта си до Килифаревския манастир. За бившия мотел с басейн и ресторант тя иска 500 хил. евро. Любопитен момент е, че за разлика от минали години, почти няма предлагане за баровското село Арбанаси, където имотният пазар е в застой.

В ЕЛЕНСКО: 15 ХОТЕЛА НА ТЕЗГЯХА

Множество хотели се продават и в Еленско. Някои от тях са даже на брега на язовир „Йовковци” и имат всякакви екстри , включително спа центрове, механи и плувни басейни. Цените на къщите за гости в Елена и околността започват от 200 хил. евро и достигат до 2 млн.

ВЪВ ВОНЕЩА ВОДА: ХАЙДЕ НА ХОТЕЛИТЕ!

Масово се разпродават хотели и почивни бази в курорта Вонеща вода. Актуалните оферти на пазара в момента са близо 20. На тезгяха са както малки обекти, така и големи почивни бази, някои от които на фалирали предприятия. Цените им варират от 200 хил. евро до 2 млн. в европейска валута.

Една от примамливите оферти е за почивната база на изхода за Трявна, която не работи от няколко години. До нея блика и минерален извор, а в съседство са изградени и няколко спортни комплекса. За нея е поставена цена от 1 млн. евро, показа още нашето проучване.

Стилян НАЙДЕНОВ

Странноприемницата в Леденик си търси нов собственик

Един коментар за “100 хотела извадени за продан в региона, цените от 80 хил. до 8 млн. лв.

  • 13.09.2018 в 15:35
    Permalink

    „Според запознати“ е много надежден източник на информация и е напълно професионално да се напише статия от журналистическа гледна точка.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *