98 четения

Два сребърни медала за „Локомотив“ от Балканското първенство по борба

Двама състезатели на горнооряховския „Локомотив“ стигнаха до финалните схватки в категориите си на Балканското първенство по свободна борба при кадетите. Шампионатът се проведе от 6 до 9 септември в Сараево, с участието на отбори от 12 държави. Йордан Попов тръгна в Босна и Херцеговина с туш над другия български представител в категорията до 48 килограма при кадетите – Ивайло Тисов. Във втората си среща горнооряховския борец водеше до самия край с 2:0 срещу македонец, но 4 секунди преди края допусна изравняване и това му струваше победата, а и златния медал. Последва победа в третия кръг с технически туш над друг македонец и победа по точки над представителя на Турция в последната среща.

Преслав Върбанов също се окичи със сребро, но при 60-килограмовите кадети. Той започна с победа с туш над съперник от Румъния, след което тушира и втория румънец в категорията. В третия си двубой обаче Върбанов допусна загуба от турски състезател, не и без намесата на съдиите, след което завърши с туш над състезател от Македония.

Третият локомотивец в Сараево – Петър Петков е четвърти при момчетата в категория до 57 килограма. Така тримата състезатели на треньора Николай Ганев дадоха своя принос за второто място в отборното класиране на България и в двете възрастови групи, като нашите отстъпиха само на отборите от Турция.

„Доволен съм от момчетата и най-вече от това, че показаха характер и много хъс на тепиха. Има още за надграждане, но сме на правилния път и тези момчета ще имат още много успехи“, коментира Николай Ганев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *