16 четения

Чужденци, заселили се в региона, събират пари, за да помогнат на бездомни животни

Над 1000 лв. е събрала организацията Paws & Hooves BG, създадена от англичанка, заселила се в Мусина, в помощ на безпризорните кучета. Средствата ще бъдат използвани за храна, лечение и кастрация на четириногите в малките населени места в областта. Парите са събрани по време на десетки благотворителни инициативи на обединилите се природозащитници. Целта е всяко животно да бъде здраво, осиновено и обичано от стопаните си, а не скитащо се и безразборно увеличаващо популацията си.

Една от реализираните кампании е превърналият се в традиционен петъчен базар в Михалци, на който доброволците продават дарени за каузата вещи – картини, книги, сувенири, ръчно изработени изделия и т.н. Последният такъв бил миналия петък, когато, за да подкрепят мисията, дошли хора от различни краища в областта. Тогава събрали цели 600 лв.

От организацията имат още много идеи за популяризиране на каузата, сред които поставяне на кутии за дарение в местни търговски обекти и обществени сгради.

Чужденците се захванали с проблема с безпризорните кучета, защото никъде другаде по света не били виждали толкова много четириноги без стопани и подслон, за които никой не се грижи.

Следващият голям благотворителен базар в Михалци ще бъде през октомври. Желаещите да подпомогнат организацията, могат да открият повече информация на Фейсбук страницата Paws and Hooves BG.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *