16 четения

Търновска улица четвърт век чака асфалт, няма да го дочака и тази година

И ТАЗИ ГОДИНА „УЛИЦАТА ПРИЗРАК“, КАКТО ОБИТАТЕЛИТЕ Й НАРИЧАТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА „АЛЕКСАНДЪР БУРМОВ“ остава без асфалт, независимо от обещанията за ремонт, множеството подписки и питания в Общинския съвет. „Замазаха ни очите с малко фракция, която нахвърляха в кратерите, които бяха толкова големи, че спокойно можеха да послужат за военен полигон, но дъждовете отмиха всичко и пак сме в начална ситуация. Подписки събирахме, обещания слушахме, но нищо“, разказва инж. Михаил Димитров, който има нещастието да живее в района, заедно с още няколкостотин великотърновци. След години в опити да си издействат нормален асфалт, живущите поканиха преди време общинския съветник от БСП Валерия Дончева да види на място в какви условия живеят. Впечатлена, тя направи две питания в местния парламент, последвани с нови обещания, но нищо не се случи. „Имам чувството, че се прави напук, защото ситуацията е абсурдна. Вярно е, че улицата няма асфалт от 25 години, когато са построени първите блокове в кв. „Картала“, но логичен е въпросът защо и в мандата на настоящия кмет вече седма година пак няма настилка“, коментира съветничката.

Отсечката съществува само на документи, няма нито настилка, нито осветление, нито съдове за смет и отводняване, а до над 100 имота, разположени по нейното протежение, се стига само по черен път, издълбан в поляната. „Улица призрак“ – има я на документи, но в действителност липсва“, казва още инж. Димитров.

Обитателите се надяват тук да не стане пожар или да имат нужда от спешна медицинска помощ, защото едва ли пожарна или линейка ще могат да стигнат до тях.

Със собствени средства хората си осигуряват сами зимното почистване и регулярно плащат на багер, за да подравнява черния път, който е единствената им алтернатива за минаване. За миг са се зарадвали, когато през пролетта след поредната подписка и жалба, са им докарали отпадъчен асфалт и са посипали кратерите. Ефектът от това обаче траял само няколко месеца.

Хората напомнят, че са редовни данъкоплатци, живеещи в жилищен квартал на 2 км от центъра на града, а не във вилна зона. Признават обаче, че не вярват, че нещо ще се промени, но все пак надеждата им умира последна.

Стилян НАЙДЕНОВ

Един коментар за “Търновска улица четвърт век чака асфалт, няма да го дочака и тази година

  • 13.09.2018 в 14:56
    Permalink

    Предлагам да спрат да плащат данъци.Това е справедливост.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *