Краси Балъков призова бизнеса да помогне на "виолетовите" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Краси Балъков призова бизнеса да помогне на „виолетовите“

Публикувана на: 14.09.2018г. 779 прегледа

„Дори 40 фирми по 1000 лева да дадат, това за нас ще е огромна помощ“, заяви главният мениджър на великотърновския клуб

„Без пари не може да се прави футбол“, каза на пресконференция на стадион „Ивайло“ вчера главният мениджър на „Етър ВТ“ Красимир Балъков.

„Много хора ми казват, че не трябва да говоря за тези неща, но аз смятам, че великотърновската общественост трябва да е запозната. Ние трябва да сме реалисти, знам, че опитните ни футболисти имат много по-високи цели от това, което си поставяме, но искаме цялата великотърновска общественост да знае, че разполагаме със скромен бюджет, с който се опитваме да сглобим боеспособен тим. Имаме позитивно начало, времето ще покаже докъде сме стигнали. Искаме във втората година да оставим добра основа за бъдещето на клуба. Ако успеем да останем в групата безпроблемно, ще е най-добре. Ако пък направим страхотни мачове и бъдем още по-нагоре, това ще е заслуга на футболистите. На мач идват около 1800 души, трябва да направим така, че футболните фенове да идват повече на стадиона, поне 5-6 хиляди души. Приходите ни от домакински мач са около 5-7 хиляди лв. Те не стигат за нищо“, заяви още бронзовият медалист от САЩ 94. По думите му Община Велико Търново прави достатъчно и е ангажирана с футбола, но за да има развитие и бизнесът трябва да прояви интерес и да помогне на клуба.

„Надявам се да бъдем добре във финансово отношение, продължаваме да търсим съмишленици, бизнесмени, които обичат футбола. Аз искам да призова фирмите. Дори 40 фирми по 1000 лева да дадат, това за нас ще е огромна помощ“, апeлира Краси Балъков. По думите му на „Етър“ липсва стабилно финансиране от генерален спонсор, който да гарантира финансовото обезпечаване на клуба. В тази връзка главният мениджър посочи, че постоянно води преговори с различни фирми.

„Но постоянно удрям на камък. Правя и невъзможното да ми отворят едно прозорче, а камо ли цяла врата. Никой, откакто съм начело на „Етър“, не е дошъл сам, за да каже, че иска да даде пари. А сега „Берое“ са си намерили стабилен спонсор. И „Ботев“ (Пловдив) също. Ние водим преговори с „А1“ и сме на път да подпишем, но това не е достатъчно. В същото време играем атрактивен футбол. Аз не съм дошъл да печеля пари в „Етър“, ако мога, всеки лев от клуба, бих го дал за футболистите. Търсим и генерален спонсор. „Уинбет“ ни дава средства, Сашо Нанков е един от основните спонсори, но ни трябва един силен голям спонсор. „Етър“ може да съществува само, ако се обединят всички по-малки фирми в града плюс един по-голям спонсор. До месец ще имаме и фенмагазин, чакаме решение за място, където ще бъде магазинът. Първото, което хората могат да направят, е да напълнят стадиона и да си купуват артикулите на „Етър“. Имаме и детска школа с 300 деца, за тях също трябва да се мисли“, обясни още Красимир Балъков

Според него у нас е крайно време да разберат всички, че без пари футбол не може да се прави.

„Вижте как е в Германия. Там винаги „Байерн“ и „Борусия“ са спрягани за фаворити. Да кажем техният бюджет е 100 милиона евро, а този на „Щутгарт“ е 50 милиона. Няма как „Щутгарт“ да станат шампиони. Виждате колко напред са и „Лудогорец“ в България“, завърши Краси Балъков.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!