34 четения

Есенен панаир и офроуд състезание ще има в Павликени

ТРАДИЦИОННИЯТ ЕСЕНЕН ПАНАИР В ПАВЛИКЕНИ ТАЗИ ГОДИНА ЗАПОЧВА С ГОСТУВАНЕТО НА АРТИСТИТЕ ОТ ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „САВА ОГНЯНОВ“ В РУСЕ. Те ще изиграят едно от най-успешните си заглавия „Любов с гръмотевици“, в което като специален гост на сцената излиза актьорът Христо Гърбов. Есенният панаир се провежда по повод храмовия празник Рождество на Света Богородица, който павликенчани отбелязват на 21 и 22 септември по стар стил.

Кулминацията на празненствата е на 22 септември, когато е участието и на Нелина. Първата част от концерта й е изцяло с народни певци и заедно с нея на сцената ще излязат танцьорите и музикантите от фолклорен ансамбъл „Павликени“ към народно читалище „Братство“. Музикантите участват с Нелина в голяма част от клиповете, които тя снима за фолклорните телевизии, и от два месеца разучават всичките й песни, коментира вчера кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

40 ЕКИПАЖА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ В ПОРЕДНОТО ИЗДАНИЕ НА ОФРОУД ШАМПИОНАТА, КОЙТО ТАЗИ ГОДИНА ВЕЧЕ Е КРЪГ ОТ Националния шампионат на България. Състезанието е от 21 до 23 септември и се провежда на полигона на старото стрелбище. Територията е около 30 декара и е пълна с изкуствени препятствия, които състезателите ще трябва да преодоляват. Има блато, което е и най-атрактивното препятствие, обяснява Никола Кузманов, председател на павликенския клуб „4х4“ и пилот в единия от екипите.

Пет са класовете, три от които са валидни за националния шампионат. Другите два са клас „Дами“ и клас „Свободен“, в който няма правила и няма специални изисквания за автомобилите.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *