Откриха нови площадки за игра в детска градина "Осми март" – Павликени | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Откриха нови площадки за игра в детска градина „Осми март“ – Павликени

Публикувана на: 14.09.2018г. 537 прегледа

НОВИ ПЛОЩАДКИ В ДЕТСКА ГРАДИНА „ОСМИ МАРТ“ В ПАВЛИКЕНИ ОТКРИХА КМЕТЪТ ИНЖ. ЕМАНУИЛ МАНОЛОВ И ДИРЕКТОРКАТА НА УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ МАГДАЛЕНА АЛЕКСИЕВА. Изграждането на трите площадки с детски съоръжения и ремонтирането на оградата е финансирано от проект „Красива България” към Министерството на труда и социалната политика и Община Павликени. Общата стойност е 110 916 лева, от които 63 146 лева са от общината. Изградени са три изцяло нови детски площадки за игра, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност. Едната е за деца до три години, а останалите две – за деца от три до шест години. Към две от площадките има пясъчници, а в северозападната част на двора е монтирана детска къщичка за почивка, общуване и тематични игри. Монтирани са комбинирани съоръжения за игра – клатушки, влакче, люлка тип „везна”, пързалка. Изцяло е ремонтирана северната и източната част на оградата.

С поздравителен адрес към екипа на детската градина се обърна и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. „Благодарение на общите ви усилия, детската градина ще предлага по-добри условия и качествена грижа, а децата, които я посещават, ще се радват на повече игри и забавления“, написа министърът.

С. МАРИНОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!