7 четения

Великотърновци излизат за победа в Русе

Международният рефер Ивайло Стоянов ще ръководи футболната среща за първенство на Първа професионални лига между отборите на „Дунав“ (Русе) и „Етър ВТ“. Асистират му Петър Джугански и Драгомир Милев. Двубоят е в събота от 14:45 часа на стадиона в крайдунавския град.

С оглед целите на „виолетовите“ за предстоящия сезон – не само оставане в елита, а и затвърждаване на позициите, победата над „Дунав“ е основната задача в мача.

„Направихме добра подготовка в паузата с хубава контрола срещу „Ботев“ (Враца). Това е нещо, върху което можем да стъпим и да очакваме, че в събота срещу „Дунав“ сме добре подготвени. Чака ни обаче много здрава битка, защото всичките ни мачове с „Дунав“ са били „на кантар“, макар че в повечето сме били победители. Отиваме в Русе с желание да продължим добрата серия от последните два мача. Вече нямаме притеснение, че навън не играем добре и не печелим, след като бихме „Септември“ в София. Атмосферата е много добра за добър и успешен резултат в Русе.

Иван Стоянов и Пламен Гълъбов имат леки проблеми, Никола Колев също, но ще бъде на линия. Лас Мане още не е готов физически, но работим и има вероятност да бъде в групата за мача, той е играч, който винаги може да помогне. Кольо Станев на 16 години направи дебют в елита благодарение и на Венци Василев, който най-много го критикува и насърчава да играе. Има качества, всичко зависи от него, сигурен съм, че има голямо бъдеще, но му трябва време. Не трябва да го хвърляме да изгаря изведнъж, но и трябва да му даваше шанс, за да го стимулираме да се готви и играе“, коментира на пресконференция Краси Балъков.

Добра новина е, че Венцислав Василев е напълно възстановен и със сигурност ще е титуляр в Русе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!